donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 45
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 45

CARNAVAL 2020 –
Het Carnaval van Tenerife vult elk jaar opnieuw de straten en pleinen van de hoofdstad met ritme en kleur, overdag en ’s nachts. Een jaar vooraleer het geweld opnieuw uitbarst kunnen we hier het (voorlopig) programma weergeven. De aftrap wordt gegeven op 19 februari 2020 en duurt tot 1 maart.
Tijdens de carnavalsperiode gaan elk jaar duizenden mensen de straat op om zich te ontdoen van het juk dat een jaar lang moet worden gedragen. De festiviteiten beginnen officieel met de viering van de Gran Cabalgata Anunciadora, een groot feest dat elke hoek van de stad overspoelt.

Op de eerste woensdag wordt de carnavalskoningin gekozen in een gala dat live wordt uitgezonden door de belangrijkste televisiezenders. Na de stemming overhandigt de burgemeester de scepter aan de winnares en haar bruidsmeisjes.

Deelnemen is belangrijk. Er wordt gedanst op de klanken van lokale orkesten, op Caraïbische ritmes, op elektronische muziek en op tal van muziekgenres.

De drukste dagen van deze viering zijn:
– woensdag 19 februari 2020 is er de nachts van het traditionele ‘Gala de la Reina’.
– vrijdag 21 februari 2020, carnaval op straat met de ‘Cabalgata anunciadora’.
– zondag 23 februari 2020, het eerste ‘Carnaval de Día’.
– dinsdag 25 februari 2020 vindt in de namiddag de parade ‘Gran Coso Apoteosis’ plaats.
– woensdag 26 februari 2020 (Aswoensdag) wordt de sardine begraven  ‘El entierro de la Sartina’.
– zaterdag 29 februari 2020 gaat het tweede ‘Carnaval de Día’ door.

In grote lijnen en onder voorbehoud van veranderingen en aanpassingen van het programma. De lijst is veel langer en wordt ten gepaste tijd gecompleteerd.
Deze indicatieve lijst laat je toe om je agenda en planning te verzoenen met dit groots carnavalsgebeuren.

Het carnavalsthema voor 2020 werd ‘Coquetos años 50‘, vrij vertaald ‘Koket door de jaren ’50 heen’. Het thema werd verkozen via de gemeentelijke website tussen 21 februari en 7 maart 2019 door 1.076 stemmen van de 4.286 deelnemers of 25,1%.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Mooi gekopieerd die foto van “Los Coquetos años 50”, je zou op zijn minst een link kunnen vermelden van de ontwerper, nl. Guy Hacha
    Met dank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

WIJ BREKEN UIT

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img