maandag, juli 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 43
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 43

NU OOK GUAZA IN DE FILE –
Zolang de overheid het verkeer blijft aanmoedigen, door meer wegen en extra rijstroken aan te leggen, zal mobiliteit langzaam maar zeker stilvallen. Want, wees eerlijk, eens wordt het saturatiepunt van deze verruiming ook bereikt en dan loopt alles onverbiddelijk vast.
Er zijn talrijke voorbeelden op de zuidelijke snelweg TF-1 waar tere plekken ontstaan. Het op- en afrittencomplex in Las Chafiras is daar een gekend voorbeeld van, maar er zijn meer zwarte punten op dit rijtraject.
Aan de zwarte lijst wordt nu ook Guaza toegevoegd, want ook daar wordt de verkeerslimiet bereikt.
In een overheidsstudie over mobiliteit op het zuidelijk deel van Tenerife wordt gesteld dat 1.000 voertuigen per rijstrook en per uur een veilig verkeersdebiet is, maar het rapport vermeld dat dit cijfer zonder noemenswaardige problemen tot 1.600 tot 1.800 voertuigen per uur en per rijstrook kan opgetrokken worden. Dat is om problemen vragen, is onze bescheiden mening.

Deze limiet wordt aan kilometer 68, ter hoogte van Guaza overschreden en bereikt daar een slordige 7.200 voertuigen per uur over de vier rijstroken. Dit is meteen de grootste verkeersdichtheid op het eiland. Op deze manier komen daar gemiddeld 90.000 voertuigen per dag voorbij, met een maximum tot 103.000. Het afgelopen jaar bedroeg de fenomenale groei van het verkeersvolume in dat gebied ongeveer 10%.

De opmerkelijke toename van het verkeer op de TF-1 is te wijten aan een snelle groei van het toerisme in de regio Guía de Isora, de ingebruikname van de haven van Granadilla en de uitbreiding van het logistieke gebied rond deze haven. In de nabije toekomst zullen de havenfaciliteiten van Fonsalía leiden tot meer commerciële activiteit. Bovendien zal het woon-werkverkeer en de goederenstroom tussen de westelijke eilanden toenemen. En bij deze factoren komt ook nog de groei van de bevolking en dat zal zich zeker weerspiegelen in de mobiliteit.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

CANARIAN AIRWAYS

SEB LEESON LEGAL GROUP