dinsdag, maart 28, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 41

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 41

BOUW HOTEL OP LA TEJITA UITGESTELD –

Het hotel dat in de onmiddellijke nabijheid van de mooie strandzone La Tejita zal worden gebouwd botst op onvoorziene omstandigheden en daarom wordt de bouw ervan uitgesteld. De procedure werd stilgelegd omdat de vergunning tijdelijk werd geschorst.
De ecologische vereniging Salvar La Tejita en de Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza (ATAN) hebben verzekerd dat de vergunning voor de bouw van het hotel is opgeschort totdat het afbakeningsdossier is opgelost. 

In een verklaring hebben beide verenigingen aangegeven dat de Algemene Directie Duurzaamheid van de Kust en Zee, ook Costas genoemd, op 28 november de toestemming heeft gegeven voor de herziening van de grens tussen de urbanisatie Costabella en Punta del Bocinegro, waaronder het strand van La Tejita valt.

Zij herinneren eraan dat de gemeenteraad van Granadilla de Abona op 21 december vorig jaar de overeenkomst heeft goedgekeurd om een bouwvergunning te verlenen voor de uitvoering van het basisproject voor de bouw van een vijfsterrenhotel, dat door het bedrijf Construction, Promotion and Derivatives SA, wordt gerealiseerd.

Het perceel waarop het hotel moet worden opgetrokken ligt voor een groot deel in maritiem-landelijk en publiek domein. Vlakbij liggen het Natuurreservaat van de Rode Berg en de beschermde zone ‘Sebadales del Sur de Tenerife’ die bij de bouw, onder de omstandigheden van vandaag, ernstig zouden geschaad worden.

Daarom hebben de milieuorganisaties Salvar La Tejita en ATAN een technisch document opgesteld waarin een geomorfologisch rapport is opgenomen om aan te tonen dat het bouwperceel op openbaar domein van het desbetreffende ministerie ‘Costas’ ligt en dat er moet gehandeld worden overeenkomstig artikel 3 van wet 22/1988 inzake kustgebieden.

Omdat de resolutie daaromtrent reeds in het BOC is verschenen kan er nu geen stap meer achteruit gezet worden en er is een maand tijd om het dossier te herzien inzake de afbakening.

De milieuverenigingen hopen dat de gemeenteraad van Granadilla de Abona zich aansluit bij het voorstel om de grens te herzien en dat zij het algemeen belang van de bescherming van de gemeentelijke kustlijn en de natuurlijke waarden ervan boven de economische belangen plaatst van een particuliere bouwpromotor.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

SATELLIET BEWAAKT DE TEIDE

GRATIS NAAR TENERIFE

TEIDE AFGESLOTEN