maandag, juli 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 39
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 39

HAVEN IN FONSALÍA ON HOLD –
In de zomer van 2016 hebben we reeds het goede nieuws gemeld dat Fonsalía een nieuwe haven zal krijgen. In dat artikel schreven we ook dat het basisbudget voor de aanleg € 203 miljoen bedraagt en zal dit voor een deel gefinancierd zal worden door Europese fondsen. Een ander deel moet met private middelen betaald worden; zo worden er particuliere investeerders gezocht die de oprichting van de nautische jachthaven mogelijk moet maken.

Deze week brengt de centrale Spaanse overheid een ongunstig rapport uit over de haven van Fonsalía en daarbij is de gemeentelijke overheid van Guía de Isora diep teleurgesteld. Zowel de eiland- als de Canarische regering zullen de nodige stappen zetten om dit ongunstig advies aan te vechten.

De haven is noodzakelijk om de connectiviteit tussen Tenerife, La Gomera en El Hierro te optimaliseren, de congestie van de haven van Los Cristianos op te lossen de economische ontwikkeling te verbeteren.

De minister van Openbare Werken en Vervoer van de regering van de Canarische Eilanden, Pablo Rodriguez, berichtte dat de Spaanse overheid eind vorig jaar een ongunstig rapport heeft uitgebracht over de aanvraag voor de toewijzing van een openbaar domein voor de haven van Fonsalía.
Noch de eilandregering, noch de gemeentelijke overheid zijn te spreken over deze anomalie en zullen er alles aan doen om het project een eerlijke kans te geven. De verantwoordelijke voor het regionale gebied verscheen op de plenaire vergadering van het Canarische parlement om verslag uit te brengen over het kadeproject en dat bewees dat het ongunstig verslag geen excuus mag zijn om van dit project af te wijken.

De eigenlijke reden van het ongunstig advies is het dwarsliggen van het Ministerie van de kustgebieden, die het project niet op één lijn krijgt met haar eigen wetgeving.
Pablo Rodriguez zal de centrale regering een document sturen dat het ongunstige rapport moet ombuigen in een gunstig rapport omdat hij het niet eens is met een rapport dat prescriptief en bindend is.

Hij pleitte ervoor om de centrale regering een gemotiveerd antwoord te geven om door te gaan met dit havenproject dat van bijzonder algemeen belang is voor alle eilanden en fundamenteel is voor connectiviteit en mobiliteit binnen de Westelijke Canarische provincie.

Foto: puertoscanarios.es
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP