zondag, juni 16, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 38
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 38

LAS CHAFIRAS ONONTGONNEN –
In een artikel dat is verschenen op 28 november 2018 hebben wij met enige fierheid aangekondigd dat de wegenwerken in Las Chafiras snel zouden aanvangen; daar waar elke dag duizenden voertuigen bumper aan bumper vooruitschuiven of onverschrokken vast komen te zitten in het grootste verkeersinfarct der Canarische Eilanden.
Wij weten uit ondervinding dat tijdlijnen op Tenerife anders lopen dan in de Lage Landen. Willem Elsschot zei het met de volgende woorden: “Uitgesteld is niet verbeurd”, maar waar politiek mee is gemoeid wordt er steeds een extra dimensie aan het geplande onderwerp toegevoegd.

De Partido Popular (PP) en de Partido Socialista Obrero Español (PSOE) lachen groen en vragen zich af of de vertragingen een grap zijn.
PP’er Lope Afonso en de socialist Pedro Martin bekritiseren de ‘ongerechtvaardigde’ vertragingen en het ‘gebrek aan vooruitziendheid’ van de Canarische regering.
“Tenerife kan niet langer wachten op de start van de langverwachte wegenwerken van Las Chafiras-Oroteanda” zei Lope Afonso, PP-kandidaat voor het presidentschap van de eilandregering. Hij omschreef het gebied als een betreurenswaardig project dat drie jaar is achterop geraakt. “Het grootste verkeersknooppunt, het drukste verkeersgebied van de Canarische Eilanden waar dagelijks meer dan 75.000 voertuigen voorbijkomen. Dit is beschamend”, dixit de politicus.

Het ministerie van Openbare Werken betreurt de vertragingen van de wegenwerken aangaande de rotondes die een vlottere verkeersdoorstroming van de as Las Chafiras-Oroteanda moeten bewerkstelligen en beweert dat de oorzaak moet gezocht worden in de toepassing van de wet op de overheidsopdrachten, die op 9 maart 2018 in werking is getreden.

Daarom eist Lope Afonso, bijgestaan door eilandsraadslid Manuel Fernandez en door verschillende raadsleden van San Miguel, dat er niet meer mag gelogen worden als het om informatie gaat die aan de bevolking wordt meegedeeld. Eens de planning is opgemaakt, zal deze ook moeten opgevolgd worden – vooral rekening houdend met wat er tot op vandaag verwaarloosd werd.

De secretaris-generaal van de PSOE op Tenerife, Pedro Martín, acht de nieuwe vertragingen in de werkzaamheden van de verbinding Chafiras-Oroteanda ‘o n a a n v a a r d b a a r’ en herinnert eraan dat de Canarische regering heeft gezegd dat de werken zouden beginnen in de zomer van 2018. Daarna werd de datum veranderd naar september 2018 en dan nog een keer in november 2018.
We zijn drie weken ver in het jaar 2019 en nog steeds is er geen startschot gegeven aan de broodnodige wegenwerken. Is dit een grap?

Martín wees erop dat de oorzaak van de vertraging moet gezocht worden in het verplichte contract voor controle en toezicht op de werken, dat nog niet is gegund. Terwijl de Canarische overheid 220 miljoen euro had voorzien op de begroting van 2018, is er niet één eurocent van gebruikt geworden.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

CARRERA POR LA VIDA

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img