woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 36
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 36

EL MOJÓN GEDEBLOKKEERD

El Mojón, het gebied dat ten noorden van Los Cristianos ligt heeft het succes te pakken. De één miljoen vierkante meter tellende grondoppervlakte dat een hellende verbinding maakt tussen het kustgebied en het gebergte, magnetiseert. Daardoor trekt het de belangstelling van een half dozijn hotelgroepen en van een Duitse multinational.
Naast de lopende projecten van Marylanza en Spring Hotels, zijn er nog minstens vier hotelbedrijven geïnteresseerd om te investeren in een van de meest aantrekkelijke gebieden in het zuiden van Tenerife.

De start van El Mojón is een feit. Zes hotelgroepen richten hun pijlen en de daarmee gepaard gaande investeringen op de gronden die ter beschikking worden gesteld door Arona. De Duitse supermarktketen Lidl, die vestigingen heeft in 30 landen, heeft een strategisch stukje grond uitgekozen om hun nieuwste project op Tenerife uit te plooien.

Het bedrijf Adrián Hoteles, eigenaar van onder andere het hotelcomplex Jardines de Nivaria in Costa Adeje, heeft ook land gekocht in dit waardevolle gebied. De eigenaar van het luxehotel Villa Cortés heeft zijn plaats reeds uitgekozen om een resort te bouwen. HG Hotels en een bekende Mallorcaanse keten sluiten de rij van deze investeringsboom. Alle nieuwe hotels die er komen zijn van de betere soort hebben een ‘hoge standing’. Bovendien zal de werkgelegenheid binnen de gemeente Arona aanzienlijk opgetrokken worden.

Er moet aan herinnerd worden dat het gemeentebestuur op 17 juli 2018 de eerste gemeentelijke vergunning in El Mojón verleende aan Inversiones Marylanza S.L. voor de bouw van het Tenerife Blue Village hotel, een vijfsterrenhotel naar ontwerp van architect Carlo Garrone Merlo.

Niet zoveel later kreeg het Spaanse bedrijf Spring Hoteles toestemming om verder te gaan met de grondwerken om een vijfsterrenhotel van 525 kamers te bouwen op een perceel van 62.000 vierkante meter met een waarde van 85 miljoen euro. Het bedrijf, heeft drie andere complexen in het zuiden van Tenerife, namelijk Arona Gran Hotel, Vulcano en Bitácora.

Dit is een historisch moment voor de gemeente. We mogen niet vergeten dat het gebied El Mojón 25 jaar geparalyseerd werd door een blokkade van het gemeentelijk deelplan. Nu de situatie gedeblokkeerd is, is er een historische storm van grote investeringen die het gebied overvalt. Nieuwe vier- en vijfsterrenhotels, winkelcentra, complete wooninfrastructuur en twee grote openbare ruimten zullen zich de komende jaren in het gebied nestelen.
Beide openbare ruimtes beschikken over speelplaatsen voor kinderen tot 12 jaar, gymzalen voor jong en oud, buitensportaccommodatie, serviceruimtes voor opslag en onderhoud en een kleine zaal voor evenementen.

Alle politieke instanties benadrukken dat er werd gestreefd naar een ‘kader van duurzame groei, met ruime locaties en publieke middelen, die investeringen, werkgelegenheid en welvaart zullen genereren’.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

BURN-OUT EN MET VAKANTIE

ADEJE TOP

ALOË VERA

SEB LEESON LEGAL GROUP