zondag, juni 16, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 35
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 35

TAKSVERLAGING EN AFSCHAFFINGEN
Elk jaar, per 1 januari, verandert er wel wat aan regels en reglementen. Overal ter wereld is dit de schanierdatum waarop bestaande spelregels veranderen of waarop nieuwe spelregels op ons afkomen.

Op Tenerife, en bij uitbreiding de Canarische Eilanden, is dit niet anders.
Meestal is er sprake van een wetsaanpassing waarbij de bevolking de verandering gelaten aanvaard, vooral als het over financiële aspecten gaat. We worden het stilaan gewoon, er is altijd wel iets dat duurder wordt.

Maar deze keer hebben we goed nieuws. Het leven wordt niet duurder, integendeel, het wordt goedkoper. De Canarische overheid heeft voor de bevolking een ideaal nieuwjaarsgeschenk in de vorm van een daling en zelfs de afschaffing van de regionale taks IGIC (Impuesto General Indirecto Canario) op bepaalde diensten en producten.
Dat kunnen lezen in het BOC N° 252 van maandag 31 december 2018 – 6087. HIER kun je het zelf lezen.

Wij vatten deze wet kort samen.
De meest gangbare aanslag van 7% op veel producten en diensten is verlaagd naar 6,5%, als deze niet onder een of andere uitzonderingsclausule vallen. Dat heeft een kostenplaatje van 200 miljoen euro.
Wat bijzonder in het oog springt is de 0%-toepassing op elektriciteit en op sommige voedingsartikelen, zoals speciaal brood, pasta’s en oliën.
Er is in deze wet nog sprake van een verlaging op de eerste twee schijven van de  inkomsten-belastingtarieven met een half punt en van de verhoging van de inkomstenbelastingaftrek voor grote gezinnen.
Verderop in deze wet staat de nieuwe regeling over de verlaging van de successie- en schenkingsrechten. Deze  wordt uitgebreid tot familieleden in de tweede en derde graad.
Vanaf 1 januari worden de successie- en schenkingsrechten op de Canarische Eilanden sterk verlaagd tussen de schenker en broers en zussen, en tussen de schenker en ooms en neven. Deze belasting wordt gereduceerd tot bijna niets.

Voor de staatskas bedraagt het totale kostenplaatje voor deze IGIC-verlagingen en dito afschaffing  598,20 miljoen euro.
Deze maatregelen zijn geldig voor alle inwoners op de Canarische Eilanden, inclusief de buitenlandse residenten.
Goed nieuws om het jaar in te zetten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img