zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 32
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 32

CAMPERTOERISME ONDER DE LOEP

Een eiland waar zon en zee hoofdrolspelers zijn en waar puur natuur gepromoot wordt is een magneet voor iedereen die wil genieten van dat spektakel. Dat resulteert in meer dan 6 miljoen toeristen die jaarlijks komen genieten van een exotisch en subtropisch uitnodigend eiland. 
Elke vorm van toerisme wordt zo goed als kan door de overheid in goede banen geleid. Hoteltoerisme en vakantieverhuur zijn uiteraard de grootste spelers in de toeristische branche waardoor de kassa van de overheid voor 80% gespijsd wordt.

Een nieuwe vorm van toeristisch aanbod dat exponentieel groeit is het campertoerisme. Meer en meer zwerfauto’s veroveren het eiland. Zowel buitenlanders als ingezetenen voelen zich vrij en ongebonden om het eiland op deze manier te verkennen en zich op deze manier te vereenzelvigen met de natuur. 
De groei is dusdanig spectaculair dat de Partido Popular de regering vraagt om de verantwoordelijkheid op zich te nemen van een goed en georganiseerd camperbeleid, ondanks het feit dat de bevoegdheden voor de regulering van deze activiteit bij de gemeenten en het centrale bestuur berusten.
Een belangrijke vraag daarbij is wat de effecten zijn van deze activiteit op het milieu en het landschap.

Er zijn op de Canarische Eilanden meer dan 15.000 campers aanwezig, zonder rekening te houden met het toenemend aantal bestelwagens die partieel of gedeeltelijk kunnen omgebouwd worden om dezelfde functie te vervullen. Het beleid moet aangepast worden en mee evolueren met de groei van deze toeristische markt. Overdaad schaadt, ook in dit geval, vooral als er geen rechtlijnige reglementering voor bestaat dat overal op Tenerife geldig is.
Als voorbeeld van een tekortkoming wordt aangehaald dat de sceptische toiletten uit de campers niet kunnen geledigd worden op een ecologische manier en dat er daarvoor geen lozingsplaatsen zijn voorzien. Zelfde probleem voor het gebruikte water.

Op Tenerife zou het voorbeeld van Lanzarote moeten gevolgd worden waar de eilandregering niet alleen talrijke lozingspunten voor het ledigen van afvaltanks heeft aangelegd, maar ook maatregelen heeft genomen om ongecontroleerde toegang tot kuststroken van het eiland te voorkomen. 
Bovendien waarschuwt de overheid voor het storend karakter en voor de milieugevolgen van deze activiteit. Niet steeds is alles goed geordend en dit kan schade toebrengen aan het imago van Tenerife als toeristische bestemming. Zwerfwagens op de eerste lijn aan het strand, waarvan de ganse tuinset op een openbare locatie wordt geplaatst, is veelal een doorn in het oog van andere toeristen.

Door het feit het campertoerisme zal blijven groeien en dat deze vorm van vakantie nemen welkom is op Tenerife is een specifieke diagnose noodzakelijk en moeten maatregelen genomen worden om dit vakantiegebeuren tegen volgende zomer in een goede banen te leiden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Heel juist guy.wij betalen grof geld om een plaatsje aan het strand.maar het staat hier vol met campers,verbouwde busjes en gewone busjes,zitten voor onze neus hun behoefte te doen,lawaai tot een stuk in de nacht juist naast de berg van guaza.ieder zijn manier,maar niet ten koste van anderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

CARRERA POR LA VIDA

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

CALIMAS OP TENERIFE

WATERGALERIJEN OP TENERIFE

spot_img