donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 29
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 29

WATERSCHADE EN VERKEERSELLENDE
Verrassend Nieuws probeert één keer per week een item uit de actualiteit te beschrijven die interessant genoeg is om de Nederlandstalige leesgemeenschap te boeien.
Soms is het huilen met de pet op en zoekt de redactie zich te pletter om een boeiend en relevant onderwerp te vinden, soms is er een overschot en dan moeten wij kiezen.
Als je dan uiteindelijk niet kan kiezen, dan maak je een overzicht van de belangrijkste feiten, toch?

Het weer staat een beetje op zijn kop op Tenerife. Waar we dezelfde periode anno 2017 een hoogzomermaand mochten beleven met temperaturen tot bijna 30 Celsius, heeft er zich deze maand reeds meer dan een keer een aanval op het eiland, en met uitbreiding op de volledige archipel, plaatsgevonden. Daarbij botst een polaire luchtmassa tegen subtropische lucht en daardoor wordt het normale weer getorpedeerd.

De beelden van een huizenhoge golf die het had gemunt op het appartementsgebouw Mar y Sol in Mesa del Mar zijn de wereld rondgegaan. De balustrades van de onderste balkons hebben het natuurgeweld niet overleefd en op deze manier werd er schade aangericht aan 20 van de 67 appartementen.
Cuantifican los daños por el temporal en la costa lagunera en más de 165.000 eurosWaar het oceaanwater wel veel schade heeft aangericht is de noordelijke kuststreek in en rond La Laguna. Een eerste raming leert ons dat er voor 167.000 euro schade werd aangericht aan openbare voorzieningen in Bajamar, Tejina, Valle de Guerra en Punta del Hidalgo.
Ook Garachico kreeg de volle laag over zich heen. De schade wordt daar geraamd op € 865.000, enkel maar op de Avenida Marítima. Overal wordt puin geruimd en daarbij wordt ook de Civiele Bescherming ingeschakeld.
Deze schade werd aangericht door het fenomeen ‘mar de fondo’ waarbij door harde wind over de oceaan grote en hoge golven wordt gegenereerd.

Om vlot en doorgaand verkeer te verkrijgen in Las Chafiras worden deze week de werken opgestart van Las obras del doble enlace de Las Chafiras y Oroteanda comenzarán esta semanaeen dubbele verbinding tussen Las Chafiras en La Oroteando, een verkeersas waarop dagelijks 75.000 voertuigen circuleren die steeds gevangen zitten tussen de twee bestaande ronde punten en altijd maar zorgt voor ellenlang files. Deze locatie heeft de weinig benijdenswaardige titel van ‘grootste verstopte verkeersader’ op het eiland.
De werken hebben een prijskaartje van een slordige 21,8 miljoen  euro en zullen hoofdzakelijk bestaan uit de aanleg van een nieuwe weg ten noorden van de TF-1, een aanpassing aan de bestaande weg ten zuiden van de snelweg, een nieuw rondpunt in La Oroteando, ter hoogte van het nieuw benzinestation El Gomero en de bouw van een groot nieuw rondpunt, die als vervanging moet dienen van de twee bestaande rotondes.
We verwachten gedurende de werken op deze locatie nog meer stilstaand verkeer. Best te vermijden als je er niet hoeft te zijn.

Foto's: diariodeavisos.com
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

VACCINATIE TEGEN RODDELS

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img