CARNAVAL VANUIT DE OCEAAN –
Na Rio de Janeiro het grootste carnavalsevenement op aarde! Dat wil al iets zeggen over de grootteorde en de verscheidenheid van dit gebeuren waarbij honderdduizenden personen zich vergapen aan de talrijke manifestaties die rond dit onderwerp worden opgebouwd.
De kerstverlichting is nog niet opgehangen of daar gaan we al …!
Het thema 2019 laat het carnaval ontspringen uit de diepte van de oceaan en zal de stad der Chicharreros tijdens dit manifest gebeuren in een maritiem decor omtoveren. Alles wat met het carnaval 2019 te maken heeft knipoogt naar ‘onder water’. De murgas, de galaverkiezing van de Koningin, de diverse verkiezingen, de trompetters en de trommelaars, alle deelnemende groepen en de diverse stoeten zullen zullen ‘zee ademen’ en ‘oceaan’ verspreiden. Maar ook het hoofdpodium in het Recinto Ferial straalt een maritieme sfeer. Het evenementencomplex gaf in het verleden steeds plaats aan 5.800 personen, maar als blijkt dat dit te weinig mocht zijn, dan zal het stadsbestuur niet twijfelen op extra tribunes bij te plaatsen, dixit de burgemeester.
De verkiezing van de Carnavalskoningin gaat door op 27 februari 2019. Dit galagebeuren is steeds de Candidatos al cartel oficial del Carnaval de Santa Cruz de Tenerife 2018.afsluiter van het indoorgebeuren en lokt steevast een vol huis. 
Dit jaar wordt de verkiezing op een andere manier georganiseerd. Er zal maar één parade zijn waarin de koningin en haar vier bruidsmeisjes worden gekozen. Om dat allemaal te kunnen presenteren werden acht nieuw podiumplatforms aangekocht die bij de zeven bestaande eenheden worden gevoegd. Resultaat: een enorme spektakelvloer waarop de kandidaat-koninginnen in extra volumineuze kledij en de bruidsmeisjes zullen gepresenteerd worden.

Er wordt bijzonder veel aandacht besteed aan de keuze van orkesten en muzikale groepen en dat de maandag van Carnaval zal uitgroeien tot een dag waarin ieder zijn muzikale gading zal vinden, staat nu reeds vast. De Piñata-zondag wordt afgesloten in stijl. Het grootse feest op de Plaza de Candelaria wordt om 22.00 uur afgesloten met een nooit eerder gezien vuurwerk.
De carnavalstoet waar iedereen, resident en toerist, naar uitkijkt gaat door op dinsdag 5 maart 2019. De fotoheader toont de inzendingen die tot in de finale zijn geraakt voor de wedstrijd van de carnavalsaffiche. 

Hoe het carnaval wereldwijd tot stand gekomen is kun je HIER lezen.
De voorlopige kalender van het Carnaval 2019 staat HIER.