You are here:---VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 27

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 27

AARDBEVINKJES –
Het Nationaal Geografisch Instituut (IGN) heeft in de nacht van dinsdag 6 november 2018 opnieuw bevingen geregistreerd ten noorden van en tussen de gemeenten Adeje en Granadilla. (zie foto boven).

Vijftien aardbevingen, waarvan twee met meer dan 2.0 op de schaal van Richter, werden waargenomen op dieptes tussen 9 en 11 kilometer. 

Het Instituto Volcanológico de Canarias (INVOLCAN) meldt dat er geen reden is tot ongerustheid. Dergelijke activiteit laat zien wat dynamische systemen van vulkanen kunnen veroorzaken. De bevoegde officiële instanties zullen de seismische activiteit grondig analyseren en zullen de resultaten daarna vrijgegeven.

We hoeven ons daarover niet ongerust te maken, dit is de natuurlijke gang van zaken op een aardbevingsgevoelige archipel. Dagdagelijks zijn er bevinkjes op en rond de Canarische archipel, het merendeel is nauwelijks voelbaar. Maar er zijn ook uitschieters. Als er op een etmaal tientallen verschuivingen worden waargenomen dan spreken we over een cluster. 

Het Instituto Volcanológico de Canarias (Involcan) en het Instituto Geográfico Nacional (IGN) houden de veranderende seismische gegevens nauwlettend in het oog, als dat een geruststelling mag zijn.
We leven op een bewegende bodem, dat weten we allemaal en het rommelt elke dag wel ergens, en als wij het niet voelen maken wij ons niet ongerust.
Zo nu en dan wordt er wel over gecommuniceerd, en dan is dat groot nieuws.

Wil je meer lezen over deze boeiende materie, dan kan dit in een eerder gepubliceerd artikel met de titel De aarde beweegt.

By |2018-11-07T10:24:18+00:00november 7th, 2018|Categories: Blog, Nieuws|Tags: , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment