You are here:---VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 26

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 26

MINDER BELASTINGEN – EEN SPROOKJESHOTEL
Goed nieuws hoeft niet steeds verwoord te worden in een ellenlang artikel. 

Als overal de prijzen stijgen en geldnood hoog is slaagt de Plenaire Vergadering er wonderbaarlijk in om twee belangrijke posten in het belastingsysteem betaalbaar te houden voor de inwoners van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife.
De plenaire vergadering, die gevormd wordt door de voorzitter en 28 eilandraadsleden, heeft ermee ingestemd om de gemeenten toe te laten vanaf 2019 twee belangrijk belastingposten te verlagen. 

Zo kan een gemeente gebruik maken van deze beslissing om 5% minder motorrijtuigenbelasting en/of  10% minder IBI (El Impuesto sobre Bienes Inmuebles), zeg maar de grondbelasting te innen.
Dit besluit werd unaniem goedgekeurd om de druk op de inwoners te verlichten van steden en gemeenten waar de financiële druk hoog is.

La Orotava heeft alvast de hand uitgereikt en daarvan zullen de inwoners van profiteren. Zij zijn de eersten die volgend jaar 5% minder betalen op de autobelasting en 10 % minder op de grondbelasting. Dit zal de druk op de bewoners van de arme wijken verlichten en tegelijkertijd zal de gemeente niet langer een van de duurste zijn met een grote fiscale druk per inwoner.


NIEUW HOTEL
Deze week opent het spiksplinternieuw vijfsterrencomplex Fantasia Bahia Principe Tenerife haar deuren en voegt zich op deze manier naadloos toe bij de toeristische uitbouw die momenteel op de kust van San Miguel plaatsvindt.

De investeringsmaatschappij Piñero Group gaat er prat op dat dit de 25ste realisatie is en dat het luxehotel 80 miljoen euro heeft gekost. Het werd gebouwd op een oppervlakte van 45.000 vierkante meter en zal werk verschaffen aan 300 personen.
Impressionant is de voorgevel, die je doet denken aan een kinderkasteel. Twee jaar werd er gebouwd  aan het all-inclusive-hotel dat zich richt op het hele gezin.
Dit is de eerste vestiging van het nieuwe merk Fantasia van de Bahia Principe Hotels & Resorts-groep.

De Piñero Group zorgt wereldwijd voor negen miljoen toeristische overnachtingen per jaar voor klanten uit meer dan 30 landen, heeft 14.700 medewerkers en draaide in 2017 een omzet van meer dan 840 miljoen euro.

Foto: Diario de Avisos
By |2018-12-10T18:01:08+00:00oktober 31st, 2018|Categories: Blog, Nieuws|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment