donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 25
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 25

GROEN LICHT VOOR TROPICANA – 

De Canarische regering geeft nu ook groen licht aan het Tropicanaproject in Adeje waarbij het bedrijf Tropicana S.A  een bedrijventerrein kan realiseren op een grondoppervlakte van 60.000 vierkante meter en waarbij in een nabije toekomst 4.000 directe en indirecte banen zullen gecreëerd worden.

Om de realisatie een slaagkans te geven heeft Tropicana S.A., onder leiding van Ambrosio Jiménez Quintana, de multinational Leroy Merlin als partner toegevoegd. De terreinen waarop het nieuwe commerciële centrum, een recreatiepark en een parkeerterrein zullen worden aangelegd, bevinden zich in de gemeente Adeje, langs de snelweg, waar ooit de evenementenzaal Tropicana tienduizenden bezoekers mocht ontvangen die kwamen voor de wervelende shows en unieke spektakels. (foto onder)
De gemeente leverde vroeger reeds alle nodige vergunningen af en dan was het lang wachten op het fiat van de eilandoverheid.

De bureaucratie is niet de sterkste speler op het eiland en wanneer je diverse vergunningen aanvraagt om een project van 60.000 m² neer te poten en maar 25.000 m² toegewezen krijgt dan ga je als projectmakelaar, zoeken naar mogelijkheden om dit te ongedaan te krijgen. De rechtbank heeft zich uitgesproken en de eilandregering volgde de rechtspraak. Nu is men er helemaal klaar voor.

Het project van Tropicana is een van de meest ambitieuze projecten in de commerciële geschiedenis van de Canarische Eilanden. De urbanisatieplanning is bijna klaar en nu worden nationale en internationale bedrijven aangetrokken om een waardige invulling te concretiseren. 

Het parcours dat Tropicana S.A. heeft afgelegd was er een met hindernissen en valkuilen. Vanaf de eerste plannen werd het project ondersteund door de gemeente en door de eilandregering, maar niet door het Dirección General de Comercio. Daardoor is de zaak twee keer voor een rechtbank gebracht waaruit uitspraken voortvloeiden die steeds in het voordeel waren van Tropicana S.A.

Met dit project krijgt het zuiden van Tenerife een extra commerciële uitbating van hoge kwaliteit. Niet alleen de handelszaken in het commercieel centrum, maar ook de themaparken, de vergaderzalen en een auditorium zijn de extra’s om het totale project te accentueren.
De werken zijn al begonnen, aangezien de eigenaars de vergunningen voor het opruimen en verstedelijken van het gebied reeds langer in hun bezit hadden.

Alleen de verlenging van de eerste verleende commerciële vergunning heeft de start van het nieuwe park vertraagd. De situatie is eindelijk gedeblokkeerd en de eigenlijke bouwfases, waar de projectontwikkelaars hadden om gevraagd, kunnen opgestart worden.

Foto boven: Diario de Avisos

Afbeeldingsresultaat voor tropicana adeje

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

OSCILLEREND TOERISME

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img