maandag, april 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 24
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 24

SYLVESTER STALLONE EN MEL GIBSON OP TENERIFE

In een eerder gepubliceerd artikel Tenerife Filmeiland hebben we het gehad over het succes dat Tenerife boekt bij filmmakers. Door de vele monsterproducties die hier op celluloid zijn vastgelegd kunnen wij bijna spreken over Canarywood, de plaats waar de sterren van Hollywood graag naartoe komen om hun ding te doen.
Waarom filmproducenten naar Tenerife komen om te draaien is te zoeken in de vriendelijkheid van de Tenerfianen en de hulp die ze bieden op vele vlakken. Ook het zonlicht speelt hier haar rolletje, filmmakers houden van eilanden met meer dan 3.000 uren zonneschijn per jaar. Uiteraard spelen de klimatologische omstandigheden een voorname rol in de beslissing om een filmproject in Tenerife te laten doorgaan.

De opnames van de langspeelfilms ‘Rambo V’ en ‘War Pigs’ met Mel Gibson staan op het programma. Uiteraard zal spierbundel Sylvester ‘Rambo’ Stallone naar het eiland afreizen om zijn ding te doen, maar eerst moeten de filmscènes in Bulgarije ingeblikt worden. Daarna, medio november 2018, komt het hele filmcircus, inclusief Mister Cliffhanger,  vier weken naar Santa Cruz en dat zorgt ervoor dat de economie met een slordige 15 miljoen wordt gevoed.

Op Tenerife is er een lokale filmproducent aanwezig en zoals bij alle vorige filmopnames is dit het bedrijf bij uitstek om bij het hele filmverhaal betrokken te zijn. De lokale economie betrekken in het filmproject is trouwens een van de voorwaarden die de eilandregering stelt aan filmproducenten.
Promoción Económica zorgt voor alle toeleveringen die nodig zijn om de film te realiseren, zowel administratief als organisatorisch. Catering en overnachtingen, het aanwerven van figuranten, contacten met politie- en veiligheidsdiensten, het aanbrengen en realiseren van decors en film props en zelfs bewaking van filmacteurs en filmsets behoren tot de voorziene taken.

Het heeft bijna twee jaar onderhandelen gekost vooraleer producties van dat kaliber naar het eiland kunnen afzakken. De voorbereiding is gigantisch omdat inspectieteams van de filmproducenten meer dan eens naar Tenerife afreizen om alle wensen in kaart te brengen en de coördinatierichtlijnen op te stellen en vooral, om de kostprijs van dat alles te bepalen.
Een klein voorbeeld: bij de opname van een scène in Santa Cruz moet een volledige winkelstraat worden afgesloten en blijven de handelaars op hun verkoophonger zitten. Ook deze aderlating wordt door de filmmakers vergoed.

Een filmopname is niet alleen goed voor de economie, ook de werkloosheid wordt er een klein beetje door gereduceerd, tijdelijk althans, want voor ‘Rambo V’ worden er 439 figuranten gezocht die zich een paar weken moeten engageren en daarvoor ook betaald krijgen. Voor deze film hebben zich reeds 1.509 kandidaten gemeld. Voor de film ‘War Pigs’ met Mel Gibson zijn er reeds 1.318 gegadigden die zich nog door de selectieproeven moeten worstelen.

In de vijfde aflevering van deze ‘Rambo’-reeks wordt de kleindochter van een vriendin ontvoerd. John Rambo, die op een ranch leeft in Arizona, gaat op zoek naar de ontvoerders, steekt de Amerikaans-Mexicaanse grens over en komt daarmee in het vaarwater van één van de meest gewelddadige kartels van Mexico. De Mexico-scènes worden opgenomen in …, jawel, Santa Cruz.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img