dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 23

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 23

EERSTE LAADACTIVITEIT IN DE HAVEN VAN GRANADILLA
In de haven van Granadilla werd gisteren voor het eerst een laadactiviteit uitgevoerd. Het 5.600 ton wegend schip Y. Dadayli heeft in de haven 1.000 ton oud ijzer aan boord genomen om over te brengen naar de haven van Setúbal in Portugal.

Het stukgoedschip Y. Dadayli, dat vaart onder Panamese vlag, is ingezet in opdracht van het bedrijf La Luz Market en het laden van 1 miljoen kilogram schroot duurde een volledige werkdag. Met een lengte van 108,2 meter lang en 18,2 meter breed kan het perfect aanmeren aan de kade van de haven.

Samen met deze soort activiteiten blijft de haven van Granadilla, die op 2 maart van dit jaar officieel werd ingehuldigd, van cruciaal belang voor het lossen en opslaan van windturbines en delen van windmolens die nodig zijn om de ecologische parken in opbouw te voorzien van onderdelen.
In de haven liggen twee boorplatforms sedert een jaar voor anker. Deze worden gerepareerd door een bedrijf dat ook in Santa Cruz herstellingen uitvoert aan boorplatforms en boorschepen.

De haven van Granadilla heeft een oppervlakte van 800.000 vierkante meter en werd officieel ingehuldigd op 2 maart 2018 en moet een aanvulling zijn voor de haven van Santa Cruz.
De haven werd ontworpen om de nodige faciliteiten te bieden voor verschillende soorten maritiem verkeer en om de toename van het verkeer te dekken.

De haven heeft een contradijk van 1.150 meter lengte. Het buitendok strekt zich uit over een lengte van 2.512 meter. De Riberakaai is 160 meter lang en heeft een diepgang van zestien meter. De bijhorende kaaien en het industrieterrein hebben een oppervlakte van ongeveer vijftien hectare.

Het tweede deel van de Riberakaai is momenteel in aanbouw, wat zal resulteren in 160 meter extra kaaimuur. Tegen 2020 zal er een LNG-terminal aanwezig zijn om methaangas te lossen en op te slaan.

Met de ingebruikname van de haven van Granadilla is de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife verantwoordelijk voor zes havens; Santa Cruz, Los Cristianos en Granadilla op Tenerife, San Sebastián de La Gomera, de haven in Breña Alta op La Palma en de haven La Estaca op het eiland El Hierro.

De haven werd in 2004 werd bij ministerieel besluit goedgekeurd en in 2006 heeft de Europese Commissie een gunstig advies uitgebracht voor de uitvoering er van.
Nadien werd de uitbouw van de haven diverse keren verstoord en werden de werken meermaals stilgelegd.
In november 2017 bracht het Ministerie van Ontwikkeling nog een gunstig rapport uit om de eerste aanlegplaatsen te gebruiken. Op 21 november 2017 kreeg de haven van Granadilla zijn eerste bezoeker. Het boorplatform ‘West Leo’ van de multinational Seadrill kwam van de scheepswerf Avondale, aan de Mississippi rivier, in het zuiden van de Verenigde Staten.

De haven werd officieel ingehuldigd op 2 maart 2018 door de president van de Spaanse regering Mariano Rajoy.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES