donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 21
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 21

DE BELGIAN CATS STUNTEN

Weergaloos, subliem, onovertroffen zijn woorden die nog net iets te kort schieten om te beschrijven hoe de Belgian Cats zich hebben verweerd in de derde match van de voorronde tegen Europees kampioen Spanje. Plaats van het treffen was het imposante Parque Deportivo Santiago Martín in La Laguna op het zonnige Tenerife.

In het hol van de leeuw hebben onze meisjes de pannen van het dak gespeeld. Zonder zich te laten intimideren door duizenden Spaanse supporters die hun ploeg naar de overwinning schreeuwden gaven ze blijk van doorzettingsvermogen, sportieve hoogstandjes en durf.
Onverschrokken en gemotiveerd zetten zij de eindcijfers in hun voordeel op het scorebord.

De play die coach Philip Mestdagh had uitgetekend heeft gerendeerd. Onverschrokken deden onze meisjes hun ding en versloegen Goliath met fantastische cijfers 72 – 63, wat meteen een historische zege is voor het Belgisch damesbasketbal. Op deze manier staan de Cats op de eerste plaats in hun poule en gaan ze rechtstreeks door naar de kwartfinale.

Om dat te kunnen verwezenlijken moesten de basketbaldames winnen met minimum acht punten verschil. Dat het moeilijk zou worden wisten spelers, staf en supporters, want het is geleden van 1978 dat België nog eens kon winnen van Spanje (81-79) en ondertussen had de Spaanse damesploeg zich reeds gekroond tot vice-wereldkampioen en vice-olympisch kampioen.

Indien het verschil in de score tegen Spanje minder dan acht punten had gedragen, waren ze tweede geworden, bij verlies derde. Gelukkig was dat negen punten. Erop en erover …
Eerder deze week werd er overtuigend gewonnen van Puerto Rico met 36-86 en werd er nipt verloren van Japan met 75-77.

Vrijdag spelen onze basketmeisjes in de kwartfinale tegen Frankrijk. Wat het ook moge zijn, wij blijven supporteren.

Kijk eens naar het filmpje. De laatste seconde beslist of het de eerste of de tweede plaats wordt in de kwartfinales. Wat een spanning, wat een ontlading, in één seconde tijd.

HIER vind je de website van de Belgian Cats
Foto: Sporza


  
  
  
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NAAR DE TOP VAN DE TEIDE

TAJINASTES

RESIDENT OF LIEVER NIET

spot_img