woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 19

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 19

KABELBAAN TERUG IN WERKING
Nadat 34 personen op het eind van de zomer 2018 werden geëvacueerd uit de gondels van de kabelbaan op de Teide komen er snel gespecialiseerde technici naar Tenerife om de kabelbaan te inspecteren.
Eerder, in maart 2017 was er een dergelijk incident waarbij 59 personen werden gered uit de gondels en 111 personen hebben noodgedwongen de nacht hebben doorgebracht op Spanje’s hoogste berg. Twee defecten op relatief korte tijd brengen de bedrijfszekerheid van de kabelbaan in twijfel.

Voor de 34 geredde personen zijn de zorgen voorbij. Er werden controles uitgevoerd, elektronische systemen gecontroleerd en softwareprogramma’s gereset. De kabelbaan doet het weer maar de installatie moet verder en grondiger worden onderzocht nadat een noodstopprocedure automatisch werd geactiveerd door een fout in de besturingselektronica die de bewegingen van de cabines regelt.

De veiligheidssystemen van de kabelbaan werkten naar behoren en daardoor werd de installatie onmiddellijk gestopt door het in werking treden van de veiligheidsrem.
De kabelbaan beschikt over twee onafhankelijke systemen voor het verplaatsen van cabines die op dezelfde manier maar onafhankelijk van elkaar werken.

Ignacio Sabaté, manager van el teleférico del Teide erkent dat dergelijke defecten zich beter niet voortdoen, ook al zijn ze het gevolg van het beveiligingssysteem zelf. Hij hoopt dat dit niet meer zal gebeuren. Daarom komen er technici van het Zwitserse bedrijf Garaventa, een van de fabrikanten van de kabelbaan, naar het eiland om de omstandigheden te onderzoeken die de storing hebben veroorzaakt en om te beslissen of er nog verdere acties moeten ondernomen worden.
In het voorbije weekend heeft het bedrijf vanuit de hoofdzetel in Zwitserland verder gewerkt, omdat ze een rechtstreekse toegang hebben tot alle elektronica.

Nadat alle tests werden uitgevoerd is gebleken dat de twee incidenten elk een andere oorzaak hadden.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT EEN SMURRIE

TAXI