donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 18
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 18

CHIRINGUITOS IN ADEJE EN IN ARONA GESLOTEN
Iedereen die naar Tenerife afreist heeft op het eiland wel een of andere favoriete chiringuito. Een strandbar aan de oceaan of op het strand geeft een ontspannend gevoel en is zeer populair bij toeristen, vooral als ze zich kunnen neervlijen in luie zetels terwijl ze genietend van zon en zee, zich laven aan een verfrissend drankje.

Naar aanleiding van een “Demarcación de Costa” of een afbakeningszone langs de kust, heeft de Guardia Civil op dinsdag 31 juli 2018 negen handelszaken gesloten die gelegen zijn langs het twaalf kilometer lange strand in de gemeenten Arona en Adeje. Deze uitbatingen die onder de noemer kiosken, strandbars, surfschool en kinderopvang vallen hadden allemaal een vervallen en dus ook een ongeldige vergunning.

Costas, het ministerie dat bevoegd is voor de kustgebieden zet het plan verder om alle seizoensgebonden stranduitbatingen te sluiten die niet over een gemeentelijke uitbatingsvergunning beschikken. Vandaar dat de gemeenten zich nu spoeden om in allerijl de aanbestedingen uit te schrijven.
Het directoraat-generaal van de kustgebieden blijft chiringuitos verzegelen in de gemeenten Arona en Adeje, een werk dat enkele weken geleden is begonnen, met als doel, deze uitbatingen geregulariseerd te te krijgen. In het verleden kon deze strandhandel zonder vergunning seizoensgebonden activiteiten leveren zonder dat er een aanbesteding werd uitgeschreven door de betrokken gemeenten.
De maatregel is niet alleen van invloed op strandbars, maar ook op surfwinkels en andere inrichtingen die zich toeleggen op de verkoop van aquatische artikelen.

Gemeentelijke bronnen binnen de gemeente Arona lieten weten dat het de bedoeling is van de gemeenteraad om de gunningsprocedure te versnellen door middel van een openbare aanbesteding, zodat het komende winterseizoen, ook hoogseizoen op Tenerife, de getroffen panden zich tegen dan in de legaliteit kunnen plaatsen. Zij bevestigden ook dat de regularisatie van deze handelszaken zal worden gebruikt om een reeks eisen te implementeren om de service en ethiek van deze uitbatingen te verbeteren. Kwaliteit is meteen een prioriteit, dixit de gemeentelijke overheid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img