zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 15
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 15

AANTAL TOERISTEN OP DE CANARISCHE EILANDEN

Geruchten dat er minder toeristen naar de Canarische Eilanden komen worden door het Nationaal Instituut voor Statistieken de kop ingedrukt.  Merkwaardig is er geen spectaculaire toename, toch werd er een record gevestigd.
Tussen januari en juni 2018 kozen er 13.511 toeristen meer voor de eilanden dan in dezelfde periode in 2017. Terwijl de instroom van buitenlanders met 21.414 personen daalde, nam het aantal Spanjaarden met bijna 35.000 toe.

Uit diverse indicatoren blijkt dat de winstgevendheid van hotels is gestegen. Na het record van 16 miljoen bezoekers vorig jaar en ondanks de voorspellingen van de hotelhouders, die waarschuwden voor het verlies van bijna een miljoen toeristen in 2018, wordt de eerste helft van het jaar afgehandeld met gunstige totaalcijfers, weliswaar met een lichte stijging, maar dat is nog altijd beter dan wegzakken naar de dieperik. Het eerste semester 2018 kozen 4.709.586 personen kozen voor de archipel om hun vakantie door te brengen tegenover 4.696.075 toeristen in de eerste zes maanden van 2017. Het tweede semester is steeds drukker … deze cijfers, waar we benieuwd om zijn, komen binnen zes maanden.

Uit gegevens van het Instituto Nacional de Estadística (INE) blijkt dat de aantrekkingskracht van het nationale toerisme de sleutel is geweest tot de lichte groei in de eerste helft van het jaar, met bijna 35.000 meer toeristen. Met andere woorden, het gedrag van binnenlandse bezoekers heeft een effectief tegenwicht gevormd tegen de daling van de internationale markt, die op dat moment een daling van 21.414 personen kende. De gemiddelde bezettingsgraad bedroeg 74,5%, hoewel de gemiddelde verblijfsduur lager was dan de drempel van de week: 6,89 dagen, vergeleken met 7,15 een jaar geleden. De belangrijkste indicatoren van de winstgevendheid wijzen erop dat de prijzen de afgelopen zes maanden zijn blijven stijgen. Het gemiddelde dagtarief (ADR) steeg van 94,77 naar 97,77 euro, een stijging van 3,17%, terwijl de inkomsten per beschikbare kamer ook stegen met 0,59 % tot 81,08 euro, tegenover 80,60 vorig jaar.

De prognoses van het overkoepelend horeca-orgaan Ashotel wezen op een daling van meer dan 950.000 toeristen dit jaar, waaronder er 100.000 mogen afgetrokken worden van de binnenlandse markt. Deze daling kan onder meer worden verklaard door een toename van zonnige bestemmingen als Turkije en Griekenland in het voorjaar, het mildere klimaat en de hete zomer op het Europese continent en het effect van het wereldkampioenschap voetbal op de vakantieplanning.

Om het hoekje liggen nog andere bedreigingen, zoals het gedrag van het Britse pond ten opzichte van de euro en het aftellen tot aan de Brexit, gepland voor 29 maart 2019.
Belangrijk is ook de disconnectiviteit van de luchtvaart, met name het faillissement van de vliegtuigmaatschappij Monarch en het tekort aan piloten van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, dat vandaag in het nieuws komt door een staking van het cabinepersoneel.

Wordt gegarandeerd vervolgd …!

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WANORDE

RESIDENT WORDEN

spot_img