zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 14
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 14

WOLKEN BEHEERSEN HET LUCHTVERKEER

Overal ter wereld staat het weer op zijn kop. Jan Modaal begrijpt het allemaal niet meer. Het voorjaar was een resolute tegenvaller. Te fris voor de tijd van het jaar en vooral veel te veel wolken. De ene dag is het hoogzomer, de dag daarna kijken we naar een herfstdecor. Daar bovenop komt er de veelvuldige regen in het noorden van Tenerife. Toeristen klagen, land- en tuinbouwers beginnen te zagen en ‘Verrassend Nieuws’ rapporteert.

Het weer treft niet alleen de mensen, ook het luchtverkeer wordt getroffen meteorologische aanvallen. De luchthaven Los Rodeos is reeds meermaals het slachtoffer geweest van een mar de nubes die vanaf de oceaan de tentakels uitspreidt om het hele gebied urenlang onder een dikke wolkenlaag te verbergen, zie dit filmpje.

In dergelijke meteorologische situaties wordt de luchthaven gesloten voor alle verkeer. Vertrekken worden dan uitgesteld en aankomende vluchten omgeleid. En soms zijn de passagiers daar niet gelukkig mee. Het was deze week zo erg dat de Guardia Civíl is tussengekomen om de gemoederen te bedaren.

 Gelukkig ligt er in het zuiden een luchthaven die nooit met dit weerfenomeen te maken krijgt. Zo zorgde Tenerife Sur voor de opvang van de afgeleide vluchten. De passagiers werden dan met bussen naar de hoofdstad vervoerd.

Anders verging het de passagiers die om 17.25 uur met Iberia Express naar Madrid zouden vliegen. Om 22.30 uur, ruim vijf uur later hadden zij nog geen informatie gekregen over het verder verloop van hun vlucht. Wel ontving iedere gedupeerde persoon een maaltijdcheque van 12 euro, maar dat kon de honger naar meer uitleg niet stillen. Iedereen had wel een reden om op tijd in Madrid te zijn, maar de weergoden beslisten daar anders over.
Een van de afgeleide vluchten naar de zuidelijke luchthaven Reina Sofie kreeg dan ook nog eens te maken met een akkefietje. De passagiers bleven langer aan boord van het vliegtuig dan voorzien omdat ze niet konden uitstappen.
Aena, de luchthavenuitbater bevestigt dat de mobiele trap niet werd aangebracht door een kleine vergetelijkheid.

Leuk detail: op de foto hierboven zie je de wolkgolf die de luchthaven Los Rodeos overspoelt. Als je goed kijkt merk je enkel het topje van de controletoren.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET SUCCES VAN TEN BEL

ZOMERZONNEWENDE

spot_img