dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 12
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 12

NIET VISSEN, ZEEZOOGDIEREN SPOTTEN
De maanden maart tot en met juni staan bekend als de beste maanden om een verscheidenheid aan zeezoogdieren te spotten. Ook de rest van het jaar is de kans op waarnemingen vrij groot. Zo kun je het jaar rond tuimelaars, grienden, vinvissen en soms potvissen spotten wanneer je een boot opstapt die 2 tot 3 uur de oceaan rondvaart om je te laten genieten van al dat moois. 

Tussen de boten die toeristen meevoeren op de oceaan om al dat moois te laten aanschouwen liggen soms vaartuigen met vissers aan boord en zij hebben het niet gemunt op de dolfijnen en op de grienden. Zij willen andere vissoorten aan de haak slaan en dat is verboden. Voor het eerst in de geschiedenis werd daarvoor een proces-verbaal opgemaakt.

La Asociación de Empresas para la Conservación de Cetáceos del Sur de Tenerife (Acest) die instaat voor het behoud van zeezoogdieren heeft bij het Openbaar Ministerie klacht ingediend tegen een vissersvaartuig wegens vermeende inbreuk op de wet van het natuurlijk erfgoed en de biodiversiteit.
Zoals in de klacht werd gestipuleerd, hebben de opvarenden van het vaartuig El Tamboril gebruik gemaakt van een ongehoorde vistechniek en hebben gebruik gemaakt van drie vishengels om op korte afstand van deze beschermde vissoorten te vissen. 

ACEST is een organisatie met bijna twintig verenigingen die gevestigd zijn in Puerto Colón, Los Cristianos, Las Galletas, Playa San Juan en Los Gigantes en die in het verleden bij de overheid reeds meermaals waarschuwde voor de ernstige gevolgen van deze vispraktijken in een gebied waar het wemelt van zeezoogdieren.
De vereniging stelt dat deze feiten zijn bewezen door de talrijke foto- en filmopnames van die door de toeristen op de spottersboten werden gemaakt.
De overkoepelende vereniging stelt ook dat het moeilijk is om dergelijke overtredingen vast te stellen en te bewijzen en dat daarom het gebruik van nieuwe technologieën en vooral van drones een hulp kan zijn om de daders van deze illegale activiteiten te vatten.

Foto: Diario de Aviso

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PASSAGIERS IN MAART 2024

TOERISTISCHE STRATEGIE

VOERTUIG NAAR TENERIFE

spot_img