zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 13
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 13

MASCANEN ONGERUST 
De februaristormen hebben roet in het eten gegooid in de planning van resident en toerist die van plan zijn om de barranco af te dalen, om zich daarna aan boord te hijsen van het vaartuig dat hen terug moet brengen naar de bewoonde wereld. Door een flink meteorologisch dipje werd er schade aangebracht aan de fundering, het loopvlak en de reling van de aanlegsteiger op het piepkleine strandje van Masca. Het krakkemikkig gedeelte is nu helemaal gesloopt en onbruikbaar, toch als je het veilig wilt houden.

Het Ministerie van Duurzaamheid, Milieu en Veiligheid heeft daartoe een procedure opgestart om het geheel te herstellen en zo nodig ook te renoveren. Daarvoor werd een budget vrijgemaakt van ruim 53.000 euro. De herstellingswerken zouden één maand in beslag nemen, dixit einde maart 2018

De inwoners van Masca maken zich zorgen over de reparatie van de pier en vrezen vooral een overrompeling indien de ravijnwandeling terug toegankelijk wordt gesteld alvorens er een oplossing uit de bus komt om het gigantisch parkeerprobleem op te lossen.
“We worden aan ons lot overgelaten, wij kregen geen informatie van de gemeentelijke overheid,” zegt de voorzitter van de vereniging van inwoners van Masca, José Riquelme, die de bezorgdheid van zijn medebewoners verwoord. “De werken aan de pier zijn aangekondigd op een gloednieuwe plaat. Binnenkort volgen de herstellingswerken en daardoor zal deze aanlegsteiger opnieuw in gebruik kunnen worden genomen”. En in één adem wordt er aan toegevoegd “door druk van buitenaf”.

De Mascanen bekritiseren de aankondigingsplaat (zie foto hierboven) waarop het werk wordt aangekondigd waarop geen goedkeuringsstempel staat, noch een begin- en einddatum. Enkel het logo van het Cabildo de Tenerife en de naam van het bedrijf dat de werken zal uitvoeren. Voor de rest blijven zij in het ongewisse.

Riquelme herinnert eraan dat de burgemeester, Eva Garcia, aan de leefgemeenschap heeft beloofd om het ravijn te heropenen wanneer de minimale voorwaarden werden opgesteld die niet schadelijk zijn voor de caserío. Zij beloofde dit eerder in april, tijdens een bijeenkomst om overeenstemming te bereiken over een reeks maatregelen om overdadig toerisme in Masca terug te dringen. Een van deze maatregelen was een verordening die een maximum voertuigen vaststelt van mensen die de glooiingwandeling ondernemen en hun voertuig een volledige dag achterlaten en op deze manier alle parkeerplaatsen innemen.

Willen jullie even meedenken met de auteur van dit stukje?
Wie in de toekomst de barranco wil afdalen kan zich naar Masca begeven met georganiseerd vervoer of met en taxi vanuit Los Gigantes. Zo blijven de parkeerplaatsen niet een hele dag bezet en kun je na de terugvaart snel jouw eigen voertuig terug gebruiken.
We hebben nog even de tijd om na te denken, de werken zijn nog niet eens aangevangen. 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

OUD EN VOL VERLANGEN

EINDE SEIZOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img