zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsVERONTRUSTENDE CORONACIJFERS OP TENERIFE
spot_img

VERONTRUSTENDE CORONACIJFERS OP TENERIFE

Het gaat al een tijdje de verkeerde kant op met de coronabesmettingen op Tenerife. Dag na dag stijgen alle COVID-19-cijfers en niemand slaagt erin om de epidemiologische situatie te keren en daarmee verliest de overheid de controle over de pandemie. Een paar weken geleden daalde de geaccumuleerde incidentie (A.I) op zeven dagen per 100.000 inwoners tot onder 50 gevallen en vandaag staat de teller op 68 gevallen voor de afgelopen 7 dagen en maar liefst op 118 voor de voorbije 14 dagen. Het reproductie getal op Tenerife staat opnieuw boven de drempelwaarde 1.0.

De terugkeer naar het nieuwe normaal en het halt toeroepen van het COVID-19-virus is op Tenerife onmogelijk gebleken. De overheid houdt de maatschappij verantwoordelijk voor het niet-naleven van de regels en voor de verdere verspreiding van het virus.

Ook eilandpresident Pedro Martín, zei dat het onverantwoord gedrag op Tenerife groter is bij de bevolking in tegenstelling tot de andere eilanden. Hij benadrukte dat geen enkele viroloog, wetenschapper of virologische instituut hem een duidelijk antwoord heeft kunnen gegeven over de reden van de bijkomende besmettingen. Daarom heeft de president gevraagd om de vaccinaties in de toekomst te versnellen. Dit is volgens hem de enige manier om zich te weren tegen deze situatie.

De directeur van Servicio Canario de la Salud (SCS), Conrado Domínguez, uitte gisteren zijn bezorgdheid over de situatie en verzekerde dat het epidemiologische evolutierapport met de besmettingscijfers op Tenerife bestudeerd zal worden. Wij zijn van mening dat de anti-COVID-maatregelen, die momenteel van kracht zijn, versterkt moeten worden en de inspanningen die de immunisatiecapaciteit opdrijven, vergroot moeten worden.

Guillermo de la Barreda, behorende tot de Asociación para la Defensa de la Salud Pública en Canarias, drong erop aan om vóór de zomer nog strengere coronamaatregelen in te voeren. Als de besmettingscijfers aan dit tempo verder de hoogte ingaan, zal er in een nabije toekomst opnieuw opgeschaald moeten worden naar alarmniveau 3 (code rood). We mogen niet dezelfde fout maken als afgelopen zomer.
Hij herinnerde eraan dat Santa Cruz de Tenerife de regio is met een van de slechtste cijfers en procentueel met het hoogste aantal infecties in Spanje. Medeoorzaak is het op gang komen van het toeristisch verkeer waarbij reizigers zich onvoldoende aan de regels houden en daarom vraagt hij om strengere controles bij aankomst op Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img