maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsVERNIEUWD STRAND IN LOS CRISTIANOS
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERNIEUWD STRAND IN LOS CRISTIANOS

Los Cristianos heeft een paar mooie stranden waar vooral Las Vistas en La Playa (aan de haven) in het oog springen. Een derde strand is het vernoemen bijna niet waard. Het ligt achtergelaten en verloederd tegenover de haven, dicht bij het Arona Gran Hotel. Het aangetaste strand van Los Tarajales krijgt eindelijk wat het verdient; een update en daarvoor heeft de gemeenteraad van Arona twee miljoen euro ontvangen van de staat om het kustherstelproject uit te werken en de werkzaamheden vóór 2026 aan te besteden.

Twee miljoen euro uit de staatsbegroting van 2022 moet het de gemeente mogelijk maken om een belangrijke stap te zetten in het herstel en de rehabilitatie van het strand van Los Tarajales, een waardevol en potentieel kustgebied in Los Cristianos, dat de afgelopen decennia sterk is aangetast door milieuvervuiling.

Verantwoordelijkheid

Het begon in oktober 2022 met de unanieme goedkeuring van alle gemeentelijke fracties, om de regeneratie van de baai van Los Cristianos te bevorderen met het herstel van het strand van Los Tarajales. De ondertekende overeenkomst bepaalt dat de gemeenteraad van Arona de instantie zal zijn die het project van de werken opstelt en die de aanbesteding en de uitvoering van de werken mogelijk zal maken. De termijn hiervoor is 31 december 2026, maar kan met twee jaar worden verlengd.

Duurzaam

De gemeente zal de nodige middelen kunnen aanvullen indien de werkzaamheden grotere uitgaven met zich meebrengen, zowel met eigen middelen als die van andere openbare instellingen. In ieder geval zal er een proces zijn waarbij de bevolking van Los Cristianos een actieve rol zal spelen in het uiteindelijke project, met deelname van natuur- en milieugroeperingen, zodat het regeneratieproces duurzaam zal zijn en bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering en stijgende getijden.

Kostprijs

Het project voor het herstel van het strand van Los Tarajales werd in 2008 gestart maar kon niet worden verder gezet wegens de recessie die duurde tot 2014 en door het verstrijken van de milieu-effectenverklaring.
De werkzaamheden aan de eerste fase van de rehabilitatie van het gebied werden in 2020 afgerond met een investering van 2,5 miljoen euro, geld van de gemeente en van de eilandregering, Cabildo de Tenerife.

Gran Hotel

De informatie over de aanstaande opstelling en uitvoering van het strandproject Los Tarajales is zeer goed ontvangen door de toeristische sector van Los Cristianos. Miguel Villarroya, algemeen directeur van Spring Hoteles, was opgetogen en zei dat dit nieuws een frisse wind zal doen waaien in dit gebied en voor het hotel, dat recht tegenover het strand van Los Tarajales ligt, een opsteker wordt. Een nieuwe badzone met een minimale impact op de kustlijn is een extra troef voor het gebied, de inwoners en het toerisme.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZIJN ER MUGGEN OP TENERIFE?

REISKOFFER KLAAR?

CANARISCHE BEREIDINGEN

SEB LEESON LEGAL GROUP