donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsVERMISTE KINDEREN VAN 6 EN 1 JAAR

VERMISTE KINDEREN VAN 6 EN 1 JAAR

Op 27 april verdwenen Anna en Oliva, twee meisjes van 1 en 6 jaar, samen met hun vader. Ze werden laatst opgemerkt toen ze aan boord stapten van hun motorboot in de haven van Santa Cruz.
De moeder van de vermiste meisjes op Tenerife schrijft een emotionele brief waarin zij oproept om te helpen zoeken maar beschrijft ook haar angst voor mogelijke repercussies van de vader.

Reeds twee weken wordt er door de politie, de civiele bescherming, de kustwacht en de Guardia Civil gezocht met alle middelen die beschikbaar zijn. De boten van de Guardia Civil en van Salvamar Tenerife speuren de maritieme kustgebieden af, de Burgerbescherming neemt de kuststroken op landzijde voor haar rekening, terwijl helikopters van diverse overheidsdiensten vanuit de lucht zoeken naar sporen van de verdwijning.

De familie van Anna en Olivia heeft een video van de twee meisjes geplaatst op sociale media om de zoekacties te verruimen en het grote publiek te informeren.
De politie durft nog steeds geen enkele hypothese uit te sluiten. Naarmate de dagen verstreken, steeg de bezorgdheid omdat er nieuwe informatie aan het licht kwam.
Er wordt een uitputtende zoektocht te land, ter zee en in de lucht gevoerd, tot dusver zonder resultaat. Er is nog geen spoor van de meisjes of hun vader, Tomás Gimeno.
Intussen heeft de rechtbank een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

De alarmbellen gingen af op dinsdag 27 april toen Gimeno de meisjes niet op het afgesproken tijdstip bij hun moeder terugbracht. De nachtmerrie voor Beatriz, de moeder van de meisjes, begon op het moment dat Gimeno haar belde om te zeggen dat ze haar dochters nooit meer zou terugzien. Daarna hoorde ze niets meer van hem en van haar dochtertjes.

De volgende dag dobberde de boot van de vader, stuurloos en leeg, aan de kust van Puertito de Güímar. Op donderdag vonden speurders het baby-autostoeltje van Anna, drijvend in zee.
Op de beelden van de bewakingscamera’s is te zien hoe Tomás Gimeno op de dag van de verdwijning om half tien ’s avonds aankomt in de jachthaven van Santa Cruz. Hij rijdt verschillende keren heen en terug met de auto en brengt tassen en koffers aan boord van zijn boot.

Ook is te zien hoe de man rond half twaalf ’s avonds in een nabijgelegen benzinestation een oplader koopt en aan de steiger een batterij oplaadt vooraleer weg te varen.
Op de boot vond de Guardia Civil bloedsporen, waarvan later werd bevestigd dat het bloed was van Tomás Gimeno.
Volgens politiebronnen is er daarna niets meer gevonden dat kan gebruikt worden in het onderzoek, ook niet op de boerderij van Gimeno, gelegen in Igueste de Candelaria.

Na onderzoek van de bankrekeningen van de man kwam aan het licht dat hij vooraleer te vertrekken, een bankverrichting heeft uitgevoerd van 55.000 euro. Het onderzoek geeft daarover geen verdere uitleg.
Hij ging naar het huis van zijn ouders om er zijn hond achter te laten en liet afscheidsberichten achter aan zijn vrouw. “Het komt goed met me, ik ga zijn waar ik altijd al wilde zijn,” schreef Gimeno in een van de afscheidsberichten.

Sommigen geloven dat hij met een andere boot is vertrokken. Er wordt rekening gehouden dat hij naar Latijns-Amerika of naar de Kaapverdische Eilanden vertrok.
Ook de mogelijkheid moord of zelfmoord wordt nog aangehouden.
Men vermoed dat Tomás Antonio G.C. alleen handelde en dat hij geen hulp kreeg van vrienden of kennissen. Zijn echtgenote werd reeds eerder buiten verdenking gesteld.

Zeventien dagen na de verdwijning wordt er met macht en alle middelen verder gezocht naar sporen die enige oplossing zouden kunnen bieden.  

Dit filmpje werd beschikbaar gesteld van de familie in de hoop dat de kinderen vlugger herkend zullen worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

SCHRIJF IK HET GOED?

VLIEGEN NAAR TENERIFE

MIJN KERSTNACHT OP TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONMOGELIJK

GRATIS NAAR TENERIFE

RURAAL TOERISME OP TENERIFE