maandag, april 22, 2024
HomeGeen categorieVERKEERSLICHT BLIJFT OP ROOD
spot_img

VERKEERSLICHT BLIJFT OP ROOD

Tenerife behoudt het ‘rode licht’ twee weken langer. De vorige update verviel op 6 november maar wordt verlengd. Daardoor worden de bijkomende beperkende maatregelen als gevolg van de pandemie, alleen op het grootste der Canarische Eilanden toegepast. Zolang het aantal besmettingen hoog blijft, kleurt het verkeerslicht rood, is de visie van de wetenschappers, waarbij de overheid hen volgt.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden houdt het rode verkeerslicht op Tenerife nog even aan. De beperkende maatregelen om het COVID-19-virus af te houden werd met twee weken verlengd, omdat de geaccumuleerde besmettingen niet onder de drempelwaarden zakken.
De verstrengde maatregelen blijven geldig tot 20 november 2020.

Op dit moment noteren de Canarische Eilanden een geaccumuleerde incidentie van 42,49 besmettingen gedurende zeven dagen per 100.000 inwoners, terwijl een waarde wordt gemeten van 72,72 gevallen gedurende 14 dagen per 100.000 inwoners. De Europese drempelwaarde bedraagt 50 besmettingen per 100.000 inwoners en dat is de waarde die de kleur van het verkeerslicht bepaalt.
Ook wanneer er een stijging is van het aantal besmettingen van 10 procent of meer ten opzichte van het gemiddelde van de geaccumuleerde incidenties van de voorgaande twee weken, gaat het verkeerslicht op rood.

Dit betekent in grote lijnen:
dat evenementen niet zijn toegestaan als er meer dan 10 personen bij betrokken zijn. Alhoewel evenementen door de bestuurlijke overheden toch kunnen doorgaan waarbij er strengere veiligheidsmaatregelen worden toegepast.
Daarbij moeten de aanwezigen gedurende het hele evenement op vooraf toegewezen plaatsen blijven zitten en mogen zij niet zingen, roepen, roken, eten en fysiek contact maken met andere aanwezigen.
Het gebruik van alcoholische dranken is niet toegestaan.

Een gefedereerde sportactiviteit kan worden gehouden op voorwaarde dat er geen publiek aanwezig is. Ook hier zijn er uitzonderingen in functie van de epidemiologische situatie.
In de horeca, evenals in de strandbars wordt het sluitingsuur vastgesteld op uiterlijk om 00.00 uur, en na 23.00 uur kunnen geen nieuwe klanten meer worden toegelaten.

De niet-beroepsmatige dagcentra zullen worden gesloten. Dagcentra die niet uitsluitend voor ouderen bestemd zijn, mogen echter wel worden geopend en geëxploiteerd, op voorwaarde dat zij beschikken over een preventieplan COVID-19 en dat deze plannen bij de opening ervan worden voorgelegd aan het Directoraat-generaal Volksgezondheid.

Uiteraard blijven de algemene coronamaatregelen van kracht waarbij mondmaskerdracht, afstand houden, toegepaste hygiëne en rookverbod op openbare plaatsen de voornaamste hoofdrolspelers zijn.

Het Canarische ministerie van Volksgezondheid legt uit dat, na een actualisering van de beperkende maatregelen op de eilanden op basis van hun gecumuleerde incidentie, alleen Tenerife op rood blijft staan, terwijl alle overige eilanden groen licht krijgen of behouden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

LENTE OP HET EILAND

TENERIFE VOOR KINDEREN

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img