Waarom is vergeven zo meesterlijk?

Vergeven is meesterlijk omdat het je je kracht teruggeeft. Het moment dat je jezelf en anderen vergeeft laat jij je hart terug de meester zijn en wordt het verstand terug zijn leerling of uitvoerder.

Een meester staat voor wijsheid, kracht en leiding en enkel een open hart is daartoe in staat. Het verstand kan dat niet want het is een gesloten circuit omdat het enkel werkt met de data die het uit het verleden tot zijn beschikking heeft. Het bouwt altijd verder op wat het reeds kent en weet. Een open hart vangt impulsen op en bewandelt nieuwe paden. En vergeven is een belangrijk pad. Vergeven wil zeggen: ik laat die oude bagage los. Met wrok en woede schaad je enkel jezelf, terwijl de ander er meestal geen last van heeft.

Met vergiffenis laat je het drama of het gelijk van je ego achter je en kom je weer in de harmonie van liefde en kansen.

Met vergiffenis begrijp je dat de ander net als jij aan het leren is en dat de ander jou met zijn handelen helpt om dingen in jezelf te zien.

Met vergiffenis gaat het licht weer schijnen en zie je de parel die erin verborgen zat.

Ver-gif-fenis zorgt je ervoor dat het gif ver van je gehouden wordt. Het haalt het gif uit de wond waardoor je weer geestelijk en fysiek gezond wordt.

Met vergiffenis word je wijzer en lichter.