donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeGeen categorieVERDRINKINGEN IN 2021

VERDRINKINGEN IN 2021

Tussen 1 januari en 30 november 2021 zijn er op de Canarische Eilanden 52 mensen verdronken, wat een stijging betekent van 33 procent vergeleken met dezelfde periode in 2020 toen er 39 doden vielen, maar er moet rekening gehouden worden met de voorjaarse lockdownperiode door de COVID-alarmsituatie.
Van de dodelijke slachtoffers was 85 procent het water ingegaan bij ongunstige weersomstandigheden en 95 procent van de gevallen met minderjarigen werd veroorzaakt door een gebrek aan oplettendheid en waakzaamheid van de ouders of begeleiders.

In deze elf maanden van 2021 werden ook 172 mensen verwond in het water, van wie er acht zeer ernstig gewond raakten, 24 ernstig, 46 matig, 14 licht en 28 zeer licht gewond.
Bij diegenen die overleden was 48 procent meerderjarig en 21 procent ouder dan 60 jaar. Er werd ook een stijging opgetekend van het aantal ongevallen met minderjarigen, namelijk 22 gevallen of 13 procent van het totaal. Daarvan stierven er twee, werd één jongeling zeer ernstig gewond, vijf ernstig, vier licht en drie zeer licht gewond. Zeven jongeren werden gered en bleven ongedeerd.

Per eiland opgedeeld, vielen er op Gran Canaria 20 doden, op Tenerife 17, op Fuerteventura 8, op Lanzarote 3 en op La Palma 2, terwijl op La Gomera en op El Hierro telkens één dode te betreuren viel. Op La Graciosa werden er geen verdrinkingen vastgesteld waar doden bij betrokken waren.

Wat de plaatsen met de meeste dodelijke slachtoffers betreft, zijn stranden opnieuw de locaties met de meeste dodelijke slachtoffers, namelijk 50 procent van de gevallen, gevolgd door haven- en kustgebieden (33 procent), natuurlijke (zee)zwembaden (10 procent) en zwembaden (7 procent). 
Bovendien vindt 63 procent overlijden door verdrinkingen plaats in de namiddag, gevolgd door 25% in de voormiddag en 4% ‘s nachts.

Uitgesplitst naar activiteit was 56% van de overledenen een zwemmer, 13% een visser, 8% een watersporter, 8% een duiker en 15% een ander.

Op het platform “Canarias, 1500 Km de Costa”, een initiatief van algemeen belang dat wordt gesponsord door het Cabildo de Gran Canaria, staat dat het maandelijkse sterftecijfer aan de kusten en in de zwemgelegenheden gemiddeld vijf personen bedraagt, dit is één meer dan de voorgaande twee jaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

WAAR EEN WIL IS

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES