donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsVERDRINKINGEN IN 2021

VERDRINKINGEN IN 2021

In 2021 kwamen er op de Canarische Eilanden 63 personen om door verdrinking. Dit is 46% meer dan in 2020 toen er 43 overlijdens werden geregistreerd door verdrinking en meteen het hoogste cijfer sinds 2017. De acht bewoonde eilanden hebben samen 1.500 kilometer kustgebied en op de eilanden die in een subtropische klimaatgordel liggen en waarop het toerisme welig tiert zijn er ook talloze zwembaden die moeten zorgen voor afkoeling en waar verdrinking om het hoekje kan komen kijken.

Van het totale aantal sterfgevallen door verdrinking in 2021 is 85% van de gevallen, baden of zwemmen in zee bij ongunstige omstandigheden de oorzaak. Bij jongeren was 95% van de ongevallen te wijten aan een gebrek aan oplettendheid en waakzaamheid van de ouders of begeleiders.

December was de maand met het hoogste aantal verdrinkingsdoden, namelijk elf. In september en oktober waren er telkens zeven en juli telde er zes. In de maanden februari, juli en augustus werden er telkens vijf personen het slachtoffer van verdrinking en in april, vier. De maanden januari en mei waren de maanden met het minst verdrinkingsdoden, toen werden er in elke maand drie slachtoffers geregistreerd.
Het gemiddeld maandelijkse sterftecijfer aan de kusten en in de zwembaden van de Canarische Eilanden telt vijf zwemmers, één meer dan het gemiddelde in 2020 en 2019.

Naast de 63 dodelijke slachtoffers werden er negen personen ernstig gewond, 25 zwaargewond, 49 matig gewonden, 15 licht gewond en werden er 30 succesvolle reddingen uitgevoerd.
Van de slachtoffers was 46% een volwassene en 21% was ouder dan 60 jaar, terwijl het aantal minderjarigen 12% van de sterfgevallen in 2021 vertegenwoordigt.

Op de eilanden vielen er 21 doden op Tenerife, 20 op Gran Canaria, 9 op Fuerteventura, 6 op Lanzarote, 3 op El Hierro, 2 op La Palma en 2 op La Gomera. Op La Graciosa werden er geen dodelijke verdrinkingen geregistreerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES