dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsVERBODEN OP VOETGANGERSWEGEN

VERBODEN OP VOETGANGERSWEGEN

Het ‘step’-gedrag in de hoofdstad van Tenerife genereert kritiek van de hoofdstedelingen wegens het gebrek aan bewustzijn van de gebruikers en van de commerciële arrogantie  van de ondernemingen die deze tweewielers aanbieden. Ze staan overal rond, meestal op voetgangerslocaties en belemmeren daardoor de doorgang van de voetgangers, ook van mensen met mobiliteitsproblemen. 

Er zijn vier bedrijven in Santa Cruz die steps aanbieden via een app. Drie hebben er meer dan honderd, een heeft er zelfs tweehonderd. Dat wil zeggen dat er in de hoofdstad her en der vijfhonderd step rondslingeren. 

Het gemeentebestuur van Santa Cruz heeft daarom het parkeren van elektrische scooters en dito steps op de voetgangerswegen verboden. Het zal ook de bewegwijzering van bestaande parkeerplaatsen op sommige trottoirs herzien, aangezien de verordening uit 2019, die de circulatie en mobiliteit regelt, is verlopen.

De nietigverklaring van de verordening verbiedt het parkeren van voertuigen op de trottoirs in de hoofdstad. Deze wetswijziging past in het actuele plaatje van de mobiliteit en de behoeften in Santa Cruz. Tot de nieuwe verordening van kracht wordt, heeft het gemeentebestuur de mogelijkheid om per decreet elke situatie te regelen waarin een dringende oplossing of vaststelling is vereist.

Negentig procent van de overtredingen die worden behandeld, is gebaseerd op het negeren van de wetgeving inzake verkeer en verkeersveiligheid.

Waar het schoentje knelt en hoe deze situatie is ontstaan, staat beschreven in ons artikel ORDE OP ZAKEN VOOR STEPS

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES