vrijdag, mei 17, 2024
HomeBlogWeetjesVEEL PARKEERBOETES
spot_img

VEEL PARKEERBOETES

Eindelijk kom je aan op het eiland. Je hebt er weken naar uitgekeken, je hebt er maanden naar verlangd. En je bent er nu … eerst een paar dagen bekomen en daarna trek je er op uit. De huurwagen heb je afgehaald bij je aankomst op de luchthaven en daardoor heb je geen mobiliteitsprobleem. Je stapt in de huurwagen die voor je klaarstaat en vertrekt. Simple comme bonjours.

Je rijdt gedurende je verblijf van her naar der en er staat een uitstapje naar Santa Cruz op het programma want je wil best ook eens de andere kant van het eiland bezoeken.
Je rijdt in de hoofdstad lang rond om een parkeerplaatsje te zoeken. Wat je niet weet, is dat er op het eiland ruim 800.000 voertuigen rondrijden in een verhouding tot een bevolkingsaantal van ongeveer 900.000 inwoners. Dat resulteert bijgevolg in onvoldoende parkeerplaatsen, maar dat weet je niet. Je voelt wel nattigheid omdat je niet onmiddellijk vindt wat je zoekt.

Lang zoeken naar een parkeerplaats

Als Lage Lander ben je wel meertalig maar het Spaans is net de taal die je nog wilde aanleren en dat komt vandaag net niet goed uit want als je een lege plaats ziet staat er steeds een plaat en wat daarop staat kun je wel lezen, maar begrijp je niet. Finaal claim je een parkeerplaatsje en je geniet met volle teugen van het verblijf in de hoofdstad.

En dan …?

Het zal je maar overkomen. Bij je terugkomst is de plaats waar je huurauto stond een vrije ruimte geworden en is er van je auto geen spoor. Gestolen… is je eerste indruk maar deze indruk is verkeerd. Afgesleept wegens verkeerd geparkeerd is de juiste verklaring. Je klampt de eerste de beste politieagent aan en legt hem uit dat je auto is verdwenen. De agent in kwestie weet reeds langer wat er aan de hand is en legt je uit dat de auto is weggesleept naar een afgesloten terrein van de politie waar nog meer soortgenoten op hun verschrikte bestuurders staan te wachten. Je neemt de taxi en regulariseert ter plaatse de administratie; je betaalt met een betaalkaart de sleepkosten én de boete. Pfff…

Kan het een troost wezen dat je niet alleen bent? Je betaalde net een klein deeltje van ruim € 1,5 miljoen die het totaal uitmaakt van de uitgeschreven boetes. Ruim 70% daarvan zijn parkeerboetes. Je bent heus geen alleenstaand geval. Het chronisch probleem waaraan het eiland, en meer bepaald het hoofdstedelijk gewest, te lijden heeft brengt je in de verlegenheid. Je had toch beter je auto in een ondergrondse parkeerparking gereden, dan was je ontsnapt aan al deze narigheid. De volgende keer weet je beter.

Enkel in Santa Cruz

Santa Cruz kan er prat op gaan dat er verleden jaar meer dan anderhalf miljoen euro werd verzameld aan parkeerboetes. Het gemeentebestuur is blijkbaar fier op deze boetetrofee want het zegt dat deze inkomsten te danken zijn aan een betere controlepolitiek en aan een functioneel inningsbeleid.
Er waren meer dan gepenaliseerde 16.000 parkeerovertredingen. Je was dus heus niet alleen. De andere inbreuken hadden te maken met een te hoge snelheid (+2.500), het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur (+1.220) en het negeren van een stoplicht (+850). De aantallen voor het rijden onder invloed en het niet dragen van de veiligheidsgordel werden niet vrijgegeven. Dit zullen wel gigantische aantallen zijn.

Korting

Maar er is ook een mooie (!) kant aan het boetesysteem. Wie zei ooit ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’? Als je in Tenerife een boete onmiddellijk – lees: binnen de 20 dagen – betaalt krijg je een korting 50%. Zo verdien je de helft van je parkeerboete terug en spaar je 50% uit. Makkelijk verdiend, toch?


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img