zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsVEEL OVERTREDINGEN IN ADEJE EN ARONA
spot_img

VEEL OVERTREDINGEN IN ADEJE EN ARONA

Omdat de coronacijfers en -statistieken op Tenerife helemaal niet bemoedigend waren – in tegenstelling tot de andere eilanden – heeft de Canarische overheid strengere maatregelen genomen op 13 november, die enkel op Tenerife geldig zijn. In één pennentrek werden er ook uitgebreide controles aangekondigd. Daarvoor werd beroep gedaan op de Guardia Civil, die haar eenheden in het zuiden van Tenerife heeft versterkt om de controlerende corona-opdrachten te kunnen uitvoeren.

De Guardia Civil is de meest gevreesde politie-eenheid van Spanje omdat deze zowel civiele als militaire functies wordt opgedragen. De primaire missie is ‘het beschermen van het vaderland’, en dat hebben de agenten ook gedaan.  

De verhoogde controles resulteerden in ruim 120 overtredingen, die allen gelieerd waren met de volksgezondheid. Meer dan 120 personen werden beboet omdat ze zich niet aan de maatregelen hielden die het COVID-19-virus op de eilanden moet uitschakelen. Wie niet horen wil, moet het voelen.

Zo heeft de Guardia Civil uit de hoofdpost van Playa de Las Américas, in samenwerking met de lokale politie van verschillende gemeenten, de Canarische politie en de nationale politie, in totaal 90 overtredingen vastgesteld en beboet voor verschillende overtredingen, zoals het niet dragen van een mondmasker, het zich op straat begeven met meer dan zes personen en voor het vormen van ‘botellones’. Dit is het Spaanse woord voor meestal jongeren die na zonsondergang samenkomen op openbare plaatsen om alcohol te drinken.

Agenten van de Guardia Civil die behoren tot de Patrulla Rural de la Compañía (PRC) uit Santa Cruz hebben op hun beurt 32 overtredingen vastgesteld voor het niet naleven van gezondheidsmaatregelen. De feiten deden zich voor toen de agenten 18 jongeren betrapten die zich hadden verzameld zonder een masker te dragen, zonder de veiligheidsafstand te handhaven en bovendien alcohol aan het nuttigen waren op de openbare weg.

De overheid roept iedereen op om zich aan de regels te houden en benadrukt de economische schade die verder blijft groeien door het lakse en onverantwoorde gedrag van een kleine groep mensen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE WEETJES

TENERIFE UITGEDROOGD?

KOELTE ONDER DE ZON

spot_img