zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsVASTGOEDPRIJZEN IN DE KUSTGEBIEDEN
spot_img

VASTGOEDPRIJZEN IN DE KUSTGEBIEDEN

Vastgoedprijzen in de kustgebieden op Tenerife variëren naargelang de aantrekkelijkheid van het gebied en de toegankelijkheid.

Tenerife trekt niet alleen jaarlijks miljoenen toeristen aan, maar is ook een begeerde locatie voor vastgoedinvesteerders en mensen die op zoek zijn naar een begeerde plaats om een tweede woning aan te kopen. Van de bruisende straten in het hoofdstedelijk gewest tot de aantrekkelijke stranden in het zuiden, Tenerife biedt een diversiteit aan woongebieden die geschikt zijn voor verschillende levensstijlen en budgetten.

Diversiteit

De vastgoedmarkt op Tenerife heeft de laatste jaren een dynamische ontwikkeling doorgemaakt, aangedreven door zowel de lokale als internationale vraag. Naast vakantiewoningen zijn permanente woningen langs de kustlijn en in de pittoreske bergdorpjes zeer in trek. De variatie in het landschap biedt unieke mogelijkheden voor kopers: van luxe villa’s met uitzicht op zee tot charmante appartementen in rustige gemeenschappen.

Brongegevens

Met de focus op de huidige marktontwikkelingen en prijsstellingen, geeft het recente rapport van het vastgoedportaal Idealista inzicht in de meest betaalbare regio’s op Tenerife om in 2024 een huis te kopen. Dit rapport, dat de aankoopprijzen van huizen in april 2024 belicht, is een essentiële bron voor potentiële kopers en investeerders die overwegen om zich op dit prachtige eiland te vestigen.

Met de komst van het goede weer neemt de behoefte toe om de dagen door te brengen met genieten van het strand. Dit voorrecht kunnen vooral de mensen benutten die in de buurt van de kust op Tenerife wonen, waar de interesse om een woning te kopen de laatste jaren aanzienlijk is gestegen.

Onder het gemiddelde

Volgens het laatste rapport gepubliceerd door het vastgoedportaal Idealista over de aankoopprijzen van huizen in april 2024, is de gemiddelde prijs per vierkante meter op Tenerife €2.680/m², een stijging van +18,7% ten opzichte van april 2023. Het is echter mogelijk om huizen dicht bij het strand te vinden voor een prijs lager dan dit bedrag. 

Los Realejos, Güímar of Arafo zijn enkele van de gemeenten die appartementen te koop aanbieden onder het gemiddelde, volgens de laatste beschikbare prijsupdate. Maar in vergelijking met deze gemeenten komt een ander kustdorp tevoorschijn met de laagste prijs. 

De goedkoopste gemeente

Los Silos op Tenerife, met een gemiddelde aankoopprijs van €1.329/m² voor woningen, positioneert zich als de gemeente in het kustgebied met de laagste prijzen om een huis op het eiland te kopen.
De belangrijkste toegangsweg tot het gebied, bestaande uit Garachico, Los Silos, El Tanque en Buenavista is de TF-42. 

Gemiddelde prijs per m2 in kustgebieden 

Vastgoedprijzen in de kustgebieden op Tenerife, gerangschikt van hoog naar laag, van duur tot minder duur.
Adeje: €3.919/m²

Arona: €3.182/m²
Santiago del Teide: €3.178/m²
Puerto de la Cruz: €2.649/m²
Candelaria: €2.050/m²
Arico: €1.669/m²
La Orotava: €1.591/m²
Güímar: €1.584/m²
Granadilla de Abona: €1.518/m²
Los Silos: €1.329/m²

Guy Devos © Photography

 

  TERUG NAAR STARTSCHERM   


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img