dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsVANAF 1 SEPTEMBER 50% KORTING OP OPENBAAR VERVOER

VANAF 1 SEPTEMBER 50% KORTING OP OPENBAAR VERVOER

De eilandregering, Cabildo van Tenerife zal vanaf 1 september 2022 een korting van 50% toepassen op de tarieven voor personen die regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, zowel op de bussen als op de trams van het overheidsbedrijf Titsa. President Pedro Martín, wijst erop dat dit een maatregel is die nog nooit eerder is genomen en waardeert het initiatief van de Spaanse regering om bij te dragen tot een vermindering van vervoersuitgaven voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten.

Door de korting zal een maandabonnement voor residenten op de Canarische Eilanden voortaan 19 euro kosten, voor jongeren, 65-plussers en gehandicapten wordt dit 15 euro en voor een tramkaart van vijf ritten wordt dan 2,50 euro gerekend. Alle sociale abonnementen dalen met 50%.

Stimulans

Met deze aangepaste tarieven hoopt de overheid op een stijging van het aantal regelmatige gebruikers met 10 tot 15%. Maandelijks nemen nu gemiddeld 50.000 personen het openbaar vervoer door gebruik te maken van een abonnement. Het populairste abonnement is de jongerenkaart, die wordt gebruikt door 30.687 personen.

De eilandregering heeft, ondanks de stijging van de brandstofprijzen in de afgelopen maanden, waardoor de kosten van het openbaar vervoer zijn gestegen, de tarieven bevroren gehouden om de gebruikers niet met extra kosten op te zadelen. Dit is de eerste keer dat een dergelijke korting op de Canarische Eilanden en meer bepaald op Tenerife wordt gegeven. Dit moet een stimulans zijn om meer mensen aan boord te krijgen van het openbaar vervoer.

Na 31 december?

Deze tariefverlaging maakt het vervoer aantrekkelijker voor frequente gebruikers, zoals studenten en de werkende middenklasse, die het openbaar vervoer gebruiken om zich te verplaatsen van en naar hun studie- en werkplek. De kortingen op een vervoersticket zijn weliswaar niet van toepassing op dagpasjes en op vervoersbewijzen die niet onder de abonnementen vallen. 

De overheid hoopt om deze korting na 31 december 2022 te kunnen aanbieden met de steun van de nationale regering. Indien dit niet het geval is, heeft de regering van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife al 10 miljoen euro uitgetrokken om de tariefverlaging van 34% te handhaven. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

MIJN DAG

ONBEWOOND EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

HET SUCCES VAN TEN BEL

FEESTDAGEN 2017