dinsdag, januari 31, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsVALLENDE STERREN – PERSEÏDEN 2022

VALLENDE STERREN – PERSEÏDEN 2022

De meteorenzwerm Perseïden brengt naar jaarlijkse gewoonte een vallende-sterren-spektakel. Dit jaar gebeurt dit op zaterdag 13 augustus 2022. Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen, zowel op Tenerife als in de Lage Landen, het hoofd strekken om de meteorenzwerm te aanschouwen als de hemel wolkeloos blijft. 
De Perseïden zijn dit jaar, in vergelijking met vorige jaren, minder goed te zien omdat het maanlicht voor honderd procent is verlicht en daardoor een flinke stoorzender is. Daardoor zijn dit jaar enkel de helderste meteoren zichtbaar. 

De waarnemingen op Tenerife geven een absoluut zuiver beeld omdat er op en rond het eiland geen luchtvervuiling aanwezig is en om te ontsnappen aan de lichtpollutie klim je beter naar hogere regionen. Las Cañadas is dé ideale plaats om ongestoord sterren te kijken. Ook nu zullen velen naar boven rijden op het spectaculair spektakel waar te nemen.
Om de meteoren waar te nemen, heb je geen telescoop of verrekijker nodig. Het volstaat om vanop een donkere plaats, met het blote oog, minstens 15 minuten, te kijken in noordoostelijke richting.
Tip: wie ’s nachts langer onder de blote hemel staat koelt snel af, kleed je daarom goed aan.

Traditioneel gebeuren

Veel mensen trekken voor een sterrenregen naar boven. Hoe hoger, hoe donkerder en zuiverder de lucht. Waar zich veel volk verzamelt moeten maatregelen getroffen worden, dacht de overheid en treft maatregelen in functie van mens en natuur. Dit is een traditionele zomeractiviteit waarbij speciale aandacht moet worden besteed aan netheid en doorgang door niet-geautoriseerde gebieden waardoor de overheid vraagt om het gezond verstand te gebruiken, de signalisatieborden te respecteren en de aanwijzingen van het parkpersoneel op te volgen.

Branddispositief

Tijdens de meteorenregen worden de bewakingsdiensten door brandploegen uitgebreid en worden er meer middelen ingezet. Twee kleine blusvoertuigen, elk met een watertank van 400 liter, twee bosbrandweerwagens en twee commandovoertuigen worden aan het dispositief toegevoegd. De manschappen zullen zorgen voor een verscherpte controle in de verschillende delen van het Parque Nacional del Teide. Daarbij wordt ook de capaciteit van de parkeerterreinen gecontroleerd en worden de toegangen naar het natuurpark afgesloten wanneer deze parkings volzet zijn. 

Afbeelding: hemel.waarnemen.com 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN DAG

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

LUCHTHAVEN IN HET NOORDEN

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN