zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsVACCINATIES STARTEN OP 27 DECEMBER
spot_img

VACCINATIES STARTEN OP 27 DECEMBER

De eerste COVID-19-vaccins komen op 24 december aan op de Canarische Eilanden. In totaal worden er 54.600 dosissen verwacht en kunnen de eerste inentingen worden gestart op 27 december 2020. In de eerste zending worden er 34.325 vaccins verwacht, daarna volgen er nog drie zendingen van elk 6.825 eenheden.

Dit is verre van genoeg om iedereen in te enten, daarom worden de bewoners van de sociale en medische zorginstellingen, de werknemers en het gezondheidspersoneel eerst het vaccin toegediend.
Iedereen ontvangt twee dosissen, de tweede spuit wordt 21 dagen na de eerste gezet.
Het is de bedoeling om het vaccin toe te dienen a rato van 6.000 inentingen per week.

Deze eerste leveringen dekken de lading, aangezien er 30.000 mensen verblijven en werken in de gezondheidscentra. Er worden begin 2021 meer vaccins verwacht om andere kwetsbare bevolkingsgroepen een eerste prik te geven en vooral om de mensen in de zorg een tweede vaccin toe te dienen.

De woordvoerder van de Canarische regering, Julio Pérez, heeft erop gewezen dat er een logistieke oplossing voorhanden is waarbij opslag, bewaring en het vervoer van het vaccin tussen de eilanden doeltreffend is. Het is nu te hopen dat de vaccinaties worden uitgevoerd per kwetsbare categorie en niet volgens grondgebied.
De kwetsbaarheid van de bevolking moet voorop worden gesteld.

Het vaccinatieproces zal enkele maanden duren, mede omdat de inenting bestaat uit twee prikken. Tenerife kan niet wachten op de start van het vaccinatiegebeuren vanwege de huidige slechte situatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEIDE… TEGEN BETALING?

MIJN DAG

spot_img