zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsVACCINATIES OP TENERIFE
spot_img

VACCINATIES OP TENERIFE

Nationaal Minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, voorspelt dat tegen het einde van de zomer 2021, zeventig procent van de bevolking zou kunnen worden gevaccineerd. Dat zou dan leiden tot groepsimmuniteit en tot een levensstandaard met een totaal ander scenario dan deze gedurende de COVID-19-pandemie.
Op dat moment kunnen de autonome Spaanse regio’s opnieuw zelf beslissen welke maatregelen er dan moeten worden uitgevaardigd.
Maar een leven zoals vóór de coronapandemie kan in 2021 nog niet verwacht worden.

Op nationaal vlak wordt 1 miljard euro voorzien om 140 miljoen vaccins aan te kopen om 80 miljoen mensen te immuniseren. Dat is ruim voldoende om 47 miljoen Spanjaarden te vaccineren.
Premier Sanchez zegt dat de behandeling alleen effectief zal zijn als de vaccins eerlijk worden verdeeld over de verschillende regio’s.

Ook de Canarische overheid bereidt zich voor op de vaccinatie van haar burgers met het COVID-19-vaccin en legt de laatste hand aan een gedetailleerd inentingsplan.
Amós García Rojas, hoofd van de afdeling Epidemiologie en Preventie van het Directoraat-generaal Volksgezondheid van de Canarische regering en voorzitter van de Spaanse Vaccinatiemaatschappij, zegt dat het een gematigde campagne wordt. Hij hoopt dat de vaccinatiecampagne kan gestart worden tegen eind januari, maar durft zich niet te gewagen aan de einddatum.
Na de zomer van 2021 zal het percentage gevaccineerde burgers bevredigend zijn, is een ruwe schatting.

Op dit moment is het aantal dosissen dat op de Canarische Archipel moet worden geleverd onbekend, maar de voorzitter van de Spaanse Vaccinatievereniging verzekert dat er genoeg zullen zijn om de verschillende bevolkingsgroepen te vaccineren die het nodig hebben.
Hoewel er talrijke laboratoria werken aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het COVID-19-virus, zullen deze van Moderna en Pfizer als eerste aankomen voor distributie op de Canarische Eilanden.

Momenteel blijven deskundigen waarschuwen dat Kerstmis 2020 enkel met huisgenoten het veiligst kan gevierd worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WIJNEN UIT TENERIFE

GLIJDEN OP PLANKEN

PIRAMIDEN VAN GÜÍMAR

spot_img