donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsVACCINATIES OP SCHEMA
spot_img

VACCINATIES OP SCHEMA

Het vaccinatieproces ter bestrijding van het COVID-19-virus op de Canarische Eilanden begon op 27 december 2020 met de bedoeling om 70% van de bevolking tegen de zomer 2021 in te enten. Vandaag is ruim 20% van de bevolking ingeënt en kregen er al 124.687 personen een tweede prik.
Op zondag 27 december 2020 maakte de president van de Canarische Eilanden, Angel Victor Torres, het vaccinatieprogramma bekend en op dezelfde dag werden de eerste prikjes gezet bij bejaarden in een aantal zorgverblijven.
Het beleid is ervan overtuigd dat het beoogde doel tegen de zomer zal worden bereikt.

Op 14 februari werden er reeds 40.799 personen gevaccineerd. Daarna werd het aantal inentingen, stelselmatig en afhankelijk van de leveringen, verhoogd tot het absolute record van 17.609 inentingen op één dag.

De inspanningen om het gestelde doel te bereiken waren zo groot dat op 19 maart het plan Sumamos Salud+Economía werd ontplooid om de massale vaccinatie te versnellen. Daarbij werden er 150 bedrijven en 50 maatschappijen betrokken om deze uit te voeren.
De weg is echter niet altijd gemakkelijk geweest. Problemen bij Pfizer en de stopzetting gedurende twee weken bij AstraZeneca hebben het plan even uit balans gebracht, maar daarna ging het weer vooruit zoals voorzien.

In de voorbije drie maanden tijd is men erin geslaagd om 100 000 personen in te enten. Het aantal besmettingen in de bejaardentehuizen kelderde en verdween bijna helemaal, hetgeen de doeltreffendheid van de vaccins aantoonde en een aanmoediging was voor de overheid en al diegenen die met de vaccinaties bezig waren.

Zo is men erin geslaagd om 20% van de doelbevolking ten minste één dosis toe te dienen en 125.000 mensen te voorzien van een tweede prik.
Er valt nog meer goed nieuws te rapen. Er wordt een vierde vaccin naar de archipel gestuurd, dat door Europa onlangs werd goedgekeurd. Het vaccin van Johnson & Johnson biedt het voordeel dat er maar één dosis moet ingespoten worden om immunisatie te bereiken. Dit zal de vaccinatiecampagne een ferme duw in de rug geven en enige normaliteit teruggeven om de coronapandemie, langzaam maar zeker, naar het verdommenishoekje moeten verwijzen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

BESTE KLIMAAT TER WERELD

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

KLEINE POTJES

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

EINDE SEIZOEN

KASTANJETIJD OP TENERIFE

spot_img