dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsVACCINATIES OP DE CANARISCHE EILANDEN
spot_img

VACCINATIES OP DE CANARISCHE EILANDEN

Wetenschappers gaan ervan uit dat de coronabesmettingen zullen afnemen naarmate het aantal COVID-19-vaccinaties stijgt. Op de Canarische Eilanden werden er reeds 450.000 dosissen toegediend, waarbij 120.000 mensen (6,41%) een tweede prik werden gezet. Op de archipel worden dagelijks 15.000 tot 17.000 mensen gevaccineerd.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres verwacht minimum 70% van de economie te herstellen in 2021 dankzij dit vaccinatieritme. Het doel moet bereikt worden vóór het einde van het jaar.
Er zijn op de archipel een 250-tal vaccinatieplaatsen en dit aantal zal nog verhoogd worden om het uiteindelijke doel te bereiken. Torres doet ook een oproep aan de bevolking om zich massaal te laten vaccineren, daar dit de enige oplossing om de economie te redden. Zelfs na één dosis heeft men reeds voor 70% immuniteit.

Ondanks de problemen met de leveringen van de vaccins en de perikelen met het AstraZenica-vaccin en de terugname van alle dosissen door Johnson & Johnson wil de meerderheid van de Canarische bevolking gevaccineerd worden.
Om de bevolking in deze overgangsperiode te helpen is de tijdelijke werkloosheid (ERTE) met drie maanden verlengd en heeft de centrale regering, onder de leiding van President Pedro Sánchez, een moratorium op de huurprijzen geplaatst en opschorting van woonstuitzettingen tijdelijk verboden.

De vaccins worden door de nationale regering verdeeld à rato van de leeftijd en leeftijdsgroepen van de bevolking. Door het feit dat de Canarische Eilanden gemiddeld een oudere bevolking hebben dan andere Spaanse regio’s is het normaal dat een groot aantal vaccins in eerste instantie naar deze regio worden gestuurd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

BUSSEN OP TENERIFE

OOK DIT IS TENERIFE

DRINKBAAR KRAANWATER

spot_img