Wat is er mis met sociale media? Het antwoord luidt: niets, op voorwaarde dat het sociaal gebruikt wordt. Het lijkt op een onzinnige intro, maar dat is het niet.
Nooit eerder in de geschiedenis werd de mogelijkheid geboden om te communiceren met mensen op duizenden kilometer afstand zonder enige moeite. Je hoeft enkel te beschikken over een multimedia-apparaat en over een internetverbinding en de hele wereld ligt binnen handbereik.
Vanaf dat moment kunnen we genieten van de vele voordelen van het net en vooral van de anonimiteit van de sociale media. Zeg zelf, sociale media hebben een belangrijke invloed op de samenleving en geeft bovendien elkeen de kans om eigen boodschappen de wereld rond te sturen en boodschappen van anderen te ontvangen.
Het begint te verkeren als je begint te reageren op elk geluidje dat elke keer een nieuw berichtje aankondigt, maar dat is persoonlijk.
Emotionele chantage
Wat ik hier kwijt wil is dat sociale media bol staan van de leugens en dat de waarheid veelal geweld wordt aangedaan. Bewust of onbewust. Neem nu de productcampagnes waarbij geschenken worden beloofd als een topic wordt gedeeld.
Waarom wordt er gelogen op sociale media? Mensen die eerlijk zijn riskeren geïsoleerd te geraken omdat ze zonder angst precies zeggen wat ze denken. Wie zijn ziel niet blootlegt liegt en dat is menselijk. Zo menselijk dat liegen een begrip wordt en handig wordt gebruikt om te profiteren op sociaal en op emotioneel niveau.
Van horen zeggen
Op sociale media zijn veel mensen aanwezig die zich anders – lees: mooier – willen voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Een uiterste categorie zijn de nepprofielen van mensen die zich helemaal niet willen blootgeven maar wel willen genieten van alle aanbod.
En dan heb je nog de na-apers. Diegenen die het hebben gehoord van anderen die het op hun beurt ook gehoord hebben van anderen. De verhalen dikken zich keer per keer aan en ontsieren de waarheidsbarometer van de virtuele media. Leugens en onwaarheden worden versterkt door er massaal verontwaardigd op te reageren. Dat is meer dan eens gebleken gedurende de voorbije coronapandemie. En hoe reageer je daar best op?
Spuitje
Tegen sociale media kun je geen gelijk halen en daarom reageer je best niet op fake news, alhoewel de drang om te reageren groot kan zijn. Onthou dat elke vorm van aandacht, dus ook van de reactie, het bereik vergroot van een leugenachtige topic.
Dus moeten we de oplossing zoeken in de farmaceutische wereld en een geneesmiddel aanbevelen die de antilichamen tegen roddels en onwaarheden tegenwerkt. Een spuitje dan maar …!
De oplossing
Vaccineren geeft een goede en veilige bescherming tegen infectieziekten.
Charlavax is speciaal ontwikkeld om je lichaam adequaat te beschermen tegen de overdracht van virussen of bacteriën van mensen die door ‘roddelen’ zijn besmet.
Dit vaccin activeert het afweersysteem en maakt de imuumrespons actief. Het is een geweldig efficiënt vaccin dat je sterkt tegen opzettelijk verspreide onwaarheden.
Verklikkers van het afweersysteem patrouilleren voortdurend en zijn op zoek in het besmette lichaam naar verdachte cellen. Als ze een ziektekiem ontdekken, alarmeren ze meteen het afweersysteem dat de B-cellen en T-cellen uitstuurt om indringers te lijf gaan.
Er worden geen bijwerkingen waargenomen. Enkel vaccineren indien de patiënt een hoge risicofactor op een roddelbesmetting vertoont.
Research en developement Devorex®
Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.