zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsUNIEKE AIRSHOW OP TENERIFE
spot_img

UNIEKE AIRSHOW OP TENERIFE

Voor de allereerste keer wordt er op Tenerife een vliegshow ingericht. Het gemeentebestuur van Santa Cruz zet zich garant voor de organisatie voor een uniek evenement die naar hoge waarschijnlijkheid een massa mensen op de been zal brengen.

Nooit tevoren was er een luchtshow in de aanbieding op Tenerife. De locatie is subliem: er is voldoende ruimte op het land voor de toeschouwers en ruimte in de lucht voor de stuntteams en hun vliegende dinges. De airshow gaat door op zondag 5 november 2023 boven het strand van Las Terisitas in San Andrés. Dit belooft een voltreffer te worden want het display bevat enkele aantrekkelijke nummers.

Een allegaartje

Meestal gaat een vliegshow door op een luchthaven en daardoor is er tijd en plaats voor een gronddisplay waarbij de deelnemende stunt- en andere luchtvaartuigen van heel dichtbij kunnen worden gespot. De vliegshow boven playa Las Teresitas bevat geen grounddisplay, waardoor de show enkel kan bewonderd worden in het vrije luchtruim. Deze airshow zal zowel luchtvaartliefhebbers als het algemene publiek bekoren omdat deze een spectaculaire kijkervaring aanbiedt. Vooral fotografen worden bekoord om van elke passage een unieke foto te maken.

Vliegshows kunnen verschillende soorten vliegtuigen en luchtvaartuigen bevatten, waaronder gevechtsvliegtuigen, stuntvliegtuigen, historische vliegtuigen, helikopters en skydivers. Tijdens deze evenementen voeren piloten en parachutisten adembenemende manoeuvres uit, zoals loopings, rolls, vrije val, formatievliegen en andere acrobatische toeren die de behendigheid en precisie van de vliegtuigen demonstreren.

Patrulla Águila

Dit openbare evenement wordt medegeorganiseerd door het Mando Aéreo de Canarias – het Canarische Luchtcommando – en daarbij is de halsbrekende Patrulla Águila aanwezig. De Patrulla Águila is de aerobatische vlieggroep van de Spaanse luchtmacht. De groep werd opgericht in 1985 en is gevestigd in de gemeente San Javier en vliegt met zeven CASA C-101-vliegtuigen van Spaanse makelij. De piloten zijn allemaal vlieginstructeurs in het 793e squadron van de Academia General del Aire.

Wereldgekend en alom geliefd onderscheidt het squadron zich in manoeuvres zoals de omgekeerde looping en formatie landing. Zij waren het eerste formatie- en stuntteam die deze figuren uitvoerden en bovendien waren zij de eersten die gele rook gebruikten in hun vliegshows, om de Spaanse vlag te kunnen uitbeelden. Hun missie is om Spanje en de Spaanse luchtmacht te vertegenwoordigen op vliegevenementen.

Patrulla Acrobática Paracaidista del Ejército del Aire y del Espacio

Tekenen ook present, de bekende parachutisten van de Patrulla Acrobática Paracaidista del Ejército del Aire y del Espacio, kortweg PAPEO genoemd, die reeds meer dan 900 exhibities uitvoerden in Spanje en in de rest van de wereld. Hun vrijevalmomenten, waarbij ze verschillende formaties meesterlijk uitvoeren, zijn vermaard en geliefd bij de toeschouwers. Uiteraard zullen ze spectaculaire landingen uitvoeren op het strand.

Sinds de oprichting in 1978 is PAPEA doorgegaan, zonder enig oponthoud, met haar demonstraties wereldwijd op hoog niveau en staan dus op één lijn met de beste parachutisten ter wereld.

Meer info volgt …

De voorbereidingen zijn in volle gang en de diverse besturen en diensten moeten zich buigen over de behoeften en kwesties die moeten worden aangepakt voor een optimaal verloop van het evenement. 

Het gemeentebestuur van Santa Cruz lanceert binnenkort een informatiecampagne die zowel het aanwezige publiek als op de inwoners van Anaga moet inlichten, met als doel de mobiliteit te garanderen en om incidenten te voorkomen. Hoewel de vliegshow op zondag 5 november om 12.00 uur begint, zullen er vanaf de dag voordien speciale veiligheids- en verkeersmaatregelen worden genomen.

Het Mando Aéreo de Canarias legt uit dat er in de dagen voorafgaand aan het evenement enkele repetities worden uitgevoerd door de deelnemende vliegtuigen en op de dag van het evenement zelf zal de Spaanse marine ondersteuning bieden in de nabijheid van het strand. Op het eind van deze maand wordt er een gezamenlijke persconferentie gehouden om de volledige inhoud van het geplande activiteitenprogramma en de te nemen maatregelen op het gebied van verkeer, vervoer en veiligheid aan het publiek uit te leggen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TENERIFE VOOR KINDEREN

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

WAAR EEN WIL IS

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

WACHTDIENST APOTHEKEN

WEBCAM EL SAUZAL

KOELTE ONDER DE ZON

spot_img