vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsUNIEK OP TENERIFE EN IN DE REST VAN DE WERELD
spot_img

UNIEK OP TENERIFE EN IN DE REST VAN DE WERELD

San Andrés is gewoon de naamdag van de patroonheilige die op 30 november door de inwoners van Icod de los Vinos wordt gevierd en waarin het evenement ‘Las tablas de San Andrés’ een heel voorname rol in speelt. Jaar na jaar komen er meer mensen, vooral toeristen, kijken naar een spectaculair spektakel waar men op houten glijplanken de straten van Icod de Los Vinos onveilig maakt. Volgens de burgemeester is dit gegeven uniek op Tenerife en in de rest van de wereld.

Wat de aanleiding en de oorzaak zijn van dit plezierig evenement staat beschreven in ons artikel GLIJDEN OP PLANKEN. In de hele regio rond Icod de los Vinos wordt het wijnseizoen elk jaar uitbundig gevierd met tal van festiviteiten, waaronder het Arrastre de las tablas – het afdalen met planken, dat op zich bijna belangrijker wordt dan de viering van San Andrés.

Glijden, wijn en kastanjes

Een evenement dat iedereen tevreden maakt, vooral degenen die zich hebben opgesteld in de nabijheid van de aankomst waar een berg autobanden elke slede en de passagier(s) op een abrupte manier tot stilstand dwingt waarop mens en materieel metershoog in de lucht worden gekatapulteerd.
 
Icod de los Vinos bereidt zich voor op een viering waarop veel volk op af komt. Het afdalen op houten planken wordt dit jaar uitgebreid over de volle drie dagen, zijnde 28, 29 en 30 november. Het ontkurken van de eerste fles van het wijnjaar 2023 gebeurt op dinsdag 28 november om 20.00 uur en het grote wijnfeest op de Plaza de Lorenzo Cáceres gaat door op donderdag 30 november 2023 met de deelname van wijnhuizen en restaurants van de gemeente.

Ook voor kinderen

Gedurende drie dagen zullen schoolkinderen uit andere regio’s op het eiland naar Icod de los Vinos komen om deze belangrijke traditie te vieren en erover te leren. Daarnaast zullen er een tekenwedstrijd en verschillende workshops over de oorsprong van deze Icodse traditie worden gehouden. De straten van Icod de los Vinos zijn versierd met verschillende totempalen waarop de straatnamen staan waar kan ge-abseild en of deze voor kinderen of voor volwassenen zijn bedoeld.

22 wijntenten

Het ontkurkingsfeest wordt georganiseerd door de wijnboer Orlando Acosta en zal een eerbetoon zijn aan de onlangs overleden Fernando González, wijnmaker van de Cueva del Rey. Hij heeft een belangrijke erfenis achtergelaten in de wijntraditie van Icod de los Vinos. Het ontkurkingsfeest krijgt de medewerking van de studenten Koken, Horeca en Gastronomie van het IES San Marcos.

Tijdens het wijnfeest op de 30 november zullen er 22 tenten worden opgezet op het Plaza de Lorenzo Cáceres waar 12 wijnhuizen van over het hele eiland hun wijnen zullen presenteren. 

De poster voor dit evenement werd ontworpen door David Socas en verwijst naar de editie uit 2017 die zeer goed in de smaak viel. Het ontwerp is gebaseerd op een traditie, op de feestelijkheden, op de vreugde die de viering waarin wijn en kastanjes voorop staan. Het afdalen op houten planken is dan weer een traditie die uniek op Tenerife en in de rest van de wereld is.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

EINDE SEIZOEN

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img