maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsUITBREIDING TERMINAL OP LUCHTHAVEN SUR
spot_img

UITBREIDING TERMINAL OP LUCHTHAVEN SUR

De uitbreidingswerken op de luchthaven Reina Sofia en in concreto het nieuwe gebouw dat de twee terminals met elkaar verbindt zullen volgende zomer klaar zijn. Zo worden T1 en T2 naadloos met elkaar verbonden. De werken zullen 90 miljoen euro kosten, waardoor de capaciteit zal oplopen van 13 naar 16 miljoen passagiers per jaar.
Op deze manier wordt het vertrekproces op één niveau geplaatst en wordt de luchthaven een platform om het toeristisch herstel op de Canarische Eilanden te bevorderen.

De uitbreiding bestaat vooral uit een samenvoeging van de lokalen, een uitbreiding van de veiligheidscontroles, het plaatsen van meer boarding gates en meer transportbanden voor reistassen, een verbetering van het commerciële aanbod en een uitbreiding van de personeelsparkeerplaats.
Een tweede landingsbaan is nu nog niet aan de orde. Daarover moet de overheid passend mee instemmen.

Minister van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda, José Luis Ábalos, herinnert eraan dat luchthavens een strategische infrastructuur bezitten voor de connectiviteit en de economie en dat hij de geplande investering gestipuleerd in DORA 2017-2021 zal handhaven.
Daarom zal Aena, de luchthavenexpoitant haar geplande verbintenissen voor 2021 nakomen.

De Canarische overheid ontvangt voor deze uitbreidingswerken 60 miljoen euro van het herstelplan van de Europese Unie.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img