zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsUBER KOMT NAAR TENERIFE
spot_img

UBER KOMT NAAR TENERIFE

Het personenvervoersbedrijf Uber heeft aangekondigd dat het volgende week actief wordt op Tenerife, in eerste instantie in de gemeenten Guía de Isora, Adeje, Arona en Granadilla de Abona, inclusief de luchthaven Tenerife Sur. Uber is een bekend technologiebedrijf dat een platform biedt voor het reserveren van taxiritten via een smartphone-app. Het is een vorm van ride-sharing of ride-hailing, waarbij particuliere chauffeurs hun eigen auto’s gebruiken om passagiers te vervoeren. Uber is actief in steden over de hele wereld.

In een verklaring geeft het bedrijf aan dat het niet uitsluit dat de diensten worden uitgebreid naar andere gemeenten. Het bedrijf specificeert dat het op Tenerife de diensten taxi en de luxetaxi met de naam ‘Uber Black’ zal uitbaten, waarmee tot 90 dagen van tevoren een taxirit kan worden gereserveerd.

Beperking van het aantal vergunningen

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Huisvesting van de Canarische regering stuurde een brief naar de zeven eilandbesturen waarin wordt herinnerd dat er op de archipel een beperking is in verband met vergunningen voor het vervoer van personen met chauffeur.

Het verlenen van een administratieve vergunning voor een bedrijf, met personenauto’s (tot 9 zitplaatsen) en het kunnen ontwikkelen van de activiteit van het huren van voertuigen met chauffeur, is in Spanje ook nationaal geregeld. De Canarische Eilanden wordt de negende plaats in Spanje waar Uber zal opereren, na Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga, Bilbao, Granada en Mallorca.

Argusogen

Felipe Fernández Aramburu, Uber’s algemeen directeur voor Spanje en Portugal, geeft aan dat zijn bedrijf toegewijd blijft aan de taxisector en hand in hand wil samenwerken met taxichauffeurs, met de lokale toeristische sector en met overheidsinstanties om de mobiliteit op het eiland te verbeteren.

De overheid wil met de komst van Uber de VTC-vergunningen (Vehículos de Transporte con Conductor) streng toepassen om een massale toestroom naar Tenerife te voorkomen. Volgens de bepalingen van de wet op het wegvervoer op de Canarische Eilanden is er één VTC-vergunning nodig voor elke 30 taxi’s. 
De waarnemend president van het eiland, Pedro Martín, eist dat de nieuwe Canarische regering deze kwestie met de grootst mogelijke ijver aanpakt en dat het, zodra het parlement is samengesteld, absolute prioriteit krijgt om het levensonderhoud van veel gezinnen op het eiland niet in gevaar te brengen. De overheid volgt de zaak met argusogen.

Trop is teveel

Op Tenerife alleen zijn er op dit moment 2.350 aanvragen voor nieuwe vergunningen, een aantal dat absoluut onevenredig en onacceptabel is voor de grootte en de toeristenstroom op het eiland. 

In overeenstemming met het quotum van één VTC-vergunning voor elke 30 bestaande taxivergunningen, dat wettelijk is vastgelegd in de transportwetgeving van de Canarische Eilanden, zijn er 85 vergunningen verleend op Tenerife. En hoewel op dit moment alle nieuwe vergunningsaanvragen worden afgewezen, omdat er geen quotum is om ze goed te keuren, zou er in het licht van nieuwe ontwikkelingen een ommekeer in deze situatie kunnen komen. Rekening houdend met het feit dat het aantal aangevraagde vergunningen 28 keer zo groot is als het aantal bestaande vergunningen zou dit een faillissement van de taxisector betekenen.

Uber heeft verschillende diensten, waaronder UberX (basisrit), UberXL (grotere voertuigen), UberBLACK (luxewagens), UberPOOL (gedeelde ritten) en UberEATS (voedselbezorging). De beschikbaarheid van deze diensten is afhankelijk van de locatie.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE WEETJES

WEBCAM BAJAMAR

SNELWEG VERSUS TREIN

spot_img