woensdag, mei 22, 2024
HomeBlogNieuwsTWEEDE TUNNELKOKER DOORBOORD
spot_img

TWEEDE TUNNELKOKER DOORBOORD

De realisatie van de ringsnelweg rond Tenerife komt steeds dichterbij doordat de tweede Erjos-tunnel, tussen Santiago del Teide en El Tanque, nu ook volledig is uitgegraven. Dit gigantische staaltje van de tunnelboring van twee kokers maakt deel uit van de aanleg van de tweebaansweg tussen Santiago del Teide en El Tanque, als deel van de snelweg rond Tenerife. Wie meer wil weten over dat tracé kan dat lezen in ons artikel LANGSTE TUNNEL VAN DE CANARISCHE EILANDEN

De langste tunnel van de Canarische Eilanden is uitgegraven en loopt onder het Teno-gebergte door. Zo worden het noorden en het zuiden via dit westelijk sluitstuk door een snelweg met elkaar verbonden. Dit zal ook zorgen voor de fysieke aansluiting en de verbinding met de snelwegen TF-1 in het zuiden en met de TF-5 in het noorden.

Oplossing

De Erjos-tunnel bestaat uit twee parallelle tunnels, met een lengte van ongeveer 4.855 meter, waaraan twee valse tunneldelen moeten worden toegevoegd -140 meter bij de zuidelijke en 100 meter bij de noordelijke ingang, die de totale lengte van de tunnel op 5,1 kilometer brengt.

Dit zijn de belangrijkste en grootste wegenwerken en weginfrastructuur die ooit door de eilandregering – Cabildo de Tenerife – is ontwikkeld. Niet alleen in termen van investeringsvolume, maar ook in termen van de sociale en economische behoeften en vooral door de verschillende mobiliteitsaspecten die ermee worden opgelost.

50% voltooid

De boringen, die veelal zijn voorafgegaan door explosies, zijn in twee fasen uitgevoerd om de druk op het gewelf te verminderen tijdens het stabilisatieproces. Om dit werk uit te voeren, dat is opgenomen in de wegovereenkomst met de centrale overheid, is een aanzienlijke inzet van gespecialiseerde arbeiders en machines aangewezen om de boringen uit te voeren. Daarnaast is er gewerkt in drie ploegen, zeven dagen per week en 24 uur per dag. De graafwerken hebben werk gegeven aan 300 directe werknemers.

Het investeringsbudget voor het project bedraagt momenteel 256 miljoen euro en het werk werd in september 2019 gegund aan de joint venture gevormd door FCC Construcción, Syocsa-Inarsa en El Silbo. 

Meer dan 50% van het werk is al voltooid en zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 klaar zijn.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIA ANNEMIE

PASSAGIERS IN MAART 2024

DWERGEN VAN LA PALMA

spot_img