donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeetjesTWEEDE BOOSTERPRIK OP TENERIFE
SEB LEESON LEGAL GROUP

TWEEDE BOOSTERPRIK OP TENERIFE

In ons artikel dd. 27/09/2022 maakten we reeds bekend dat het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische regering is begonnen met de inenting van de vierde dosis – ook bekend als de tweede booster – om meer resistentie op te bouwen tegen het COVID-19-virus. De nieuwe vaccins zijn aangepast aan de nieuwe varianten van Omikron en werden eerst gezet bij 80-plussers in bejaardentehuizen en in de gezondheidscentra. Daarna kwamen de 70-jarigen aan de beurt en nu kan iedereen die ouder is dan 60 jaar zich aandienen.

Vaccinatie met een tweede boosterdosis wordt eerst voorzien voor de meest kwetsbare leeftijdsgroep. Op de Canarische Eilanden werden eerst de 80-plussers opgeroepen, daarna kwamen de 70-jarigen aan de beurt en nu kan iedereen die ouder is dan 60 jaar zich aandienen.

Herhalingsvaccin

Aangezien de bescherming van de vaccinaties tegen het COVID-19-virus na een aantal maanden begint de dalen, wordt het sterk aanbevolen om een extraprik te ontvangen. Iedereen kan deze booster ontvangen na een volledige vaccinatie, zijnde twee prikken van Pfizer, Moderna en AstraZeneca (of 1 prik van het Janssenvaccin) plus een eerste boosterprik. De boosterprik of herhalingsvaccin zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. 

Vaccineren op Tenerife

Op Tenerife zijn er duizenden overwinteraars die eerder in hun thuisland de vaccinatiecyclus hebben doorlopen en nu stranden op een zucht van de meet waar het herhalingsvaccin wordt uitgedeeld.
Uit studies wordt het duidelijk dat de vaccins bij 65-plussers na een paar maanden een stukje van hun kracht verliezen. Na ongeveer 5 maanden neemt de werking af met 6 à 10%. Dat betekent opnieuw meer kans om ziek te worden en in het ziekenhuis te belanden.

Daarom gaan we op zoek naar manieren om onze immuniteit te optimaliseren en gelijktijdig verder te kunnen genieten van een subtropisch eiland.
Om de boosterprik op Tenerife te krijgen moet je het verschil maken tussen resident en niet-resident en hangt de tussentijdse wachttijd af van het merk van vaccin dat eerder werd toegediend.

Residenten met Tarjeta Sanitaria, 

Gegadigden boven de zestig jaar kunnen zich zonder afspraak begeven naar het MAGMA Arte & Congresos begeven, maar moeten er rekening mee houden dat er lange wachttijden kunnen zijn. Zorg ervoor de groene kaart én de blauwe Tarjeta Sanitaria bij te hebben. 

Of er kan een afspraak gemaakt worden via de website van het Departement Volksgezondheid door uw CIP = nummer op de voorkant van uw blauwe kaart (4 letters en 12 cijfers) en uw CSV = nummer op de achterkant van uw blauwe kaart (6 cijfers) in te vullen. Doorklikken op Cita Vacunación om datum en uur vast te leggen en uw bekomt een afspraak.
Residenten kunnen zich ook begeven naar het Centro de Salud van de gemeente waar zij wonen om een afspraak te bekomen.

Residenten zonder Tarjeta Sanitaria,

Residenten, ouder dan 60 jaar in het bezit van een groene kaart, maar niet over een blauwe Tarjeta Sanitaria beschikken, gaan naar het kantoor van het Centro de Salud van de gemeente waar zij wonen om een voorlopig CIP-nummer (número provisional I.N.S.S.) te krijgen om afspraak te kunnen maken.

Om in aanmerking te komen moet er een wachtperiode van minstens drie maanden zitten tussen de laatste inenting van Pfizer of AstraZeneca en de boosterprik. In het geval er 1 Janssenvaccin of 2 vaccinaties van een ander merk werden ingebracht, moet er een wachttijd van zes maanden zitten tussen de laatste prik en het herhalingsvaccin.

Niet-residenten (overwinteraars of toeristen)

U begeeft zich naar het kantoor van het Centro de Salud van de gemeente waar u tijdelijk verblijft. Zorg ervoor in het bezit te zijn van uw identiteitskaart + Europese ziekteverzekeringskaart + bewijs van uw eerdere vaccinaties, dan pas wordt er een afspraak geregeld voor de boosterprik.

Nadat u een vierde prik op Tenerife werd toegediend, krijgt u – zoniet, vraagt u – een document (zie afbeelding hieronder) waarop de gegevens van de vaccinatie staan. De gegevens van dit document of een scan maakt u over aan uw huisarts, die het vierde vaccin kan toevoegen in het vaccinatiesysteem waardoor deze toegevoegd wordt aan uw COVID-safe-pas. 
De vaccinatie wordt pas zichtbaar bij de certificaten wanneer je manueel ‘controleert op nieuwe certificaten’ door in te loggen met een digitale sleutel via eHealth of Itsme.

Na de inenting staan alle vaccinaties op het document. Let wel: met kan ter plaatse de inentingen die niet op Tenerife werden gezet laten bijschrijven door de COVID-pas te openen en de vaccinatiedata te laten zien.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. wanneer kan josephus don porto carero zijn 2 boosterprik gaan halen geboren 19/07/1951 en ook vvor snyers anita geboren 07/12/1963 bedankt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE IK KOM ERAAN

TENERIFE VOOR KINDEREN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP