dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsTWEEDE BOOSTERCAMPAGNE GESTART
spot_img

TWEEDE BOOSTERCAMPAGNE GESTART

Het Ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden is vandaag begonnen met de inenting van de vierde dosis – ook bekend als de tweede booster – om meer resistentie op te bouwen tegen het COVID-19-virus. De nieuwe vaccins zijn aangepast aan de nieuwe varianten van Omikron en worden nu gezet bij 80-plussers in bejaardentehuizen en in de gezondheidscentra. Iedereen in deze leeftijdsgroep wordt afzonderlijk en individueel opgeroepen door het Centro de Salud van de gemeente waar ze verblijven. 

Vaccinatie met een tweede boosterdosis wordt eerst voorzien voor de meest kwetsbare leeftijdsgroep. Op de Canarische Eilanden zijn er ruim 10.000 persoenen ouder dan 80 jaar.
verzorgingstehuis verblijven, zal door hun gezondheidscentrum worden opgeroepen. Daarna zullen andere, minder kwetsbare leeftijdsgroepen worden opgeroepen.

Herfstcampagne

De herfstcampagne begint op dezelfde manier als deze van vorig jaar. De gezondheidscentra roepen de mensen op, de patiënten hoeven zelf geen afspraak te maken. Minder mobiele personen en verpleeghuizen krijgen het bezoek van verpleegteams om de vaccinaties te zetten. De boosterdosis kan enkel toegediend worden als de vorige (eerste booster) tenminste vijf maanden geleden werd gezet.

Uitzondering daarop zijn de personen die een recente coronavirusinfectie hebben gehad, inwoners van bejaarden- en gehandicaptenhuizen, kinderen vanaf vijf jaar met risicovolle aandoeningen en mensen met een verminderd immuunsysteem. Zij mogen de tweede boosterprik ontvangen vanaf drie maanden na de eerste.

Verhoogde bescherming

Vorige week ontvingen de Canarische Eilanden 273.600 dosissen van het COVID-19-vaccin, die ook werkzaam zijn tegen de nieuwe Omikron-varianten. Voor de tweede boostervaccinatie zijn er momenteel 230.400 vaccins van Pfizer en 43.200 van Moderna voorhanden.

Deskundige wetenschappers en medici wijzen erop dat de nieuwe multivalente vaccins de immuunrespons, en daarmee de bescherming tegen alle klinische verschijnselen, kunnen versterken en uitbreiden. Zij wijzen op het feit dat er een hoge vaccinatiegraad moet worden bereikt in de meest kwetsbare groepen, ongeacht hun infectiegeschiedenis. Deze boosterdosis geeft ontegensprekelijk een verhoogde bescherming tegen de omikronvariant en zelfs tegen sommige subvarianten.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

MADE IN TENERIFE

VERVLOGEN ENERGIEBRON

BEKENDHEDEN OP TENERIFE

spot_img