donderdag, december 8, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTWEEDE BOOSTERCAMPAGNE GESTART

TWEEDE BOOSTERCAMPAGNE GESTART

Het Ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden is vandaag begonnen met de inenting van de vierde dosis – ook bekend als de tweede booster – om meer resistentie op te bouwen tegen het COVID-19-virus. De nieuwe vaccins zijn aangepast aan de nieuwe varianten van Omikron en worden nu gezet bij 80-plussers in bejaardentehuizen en in de gezondheidscentra. Iedereen in deze leeftijdsgroep wordt afzonderlijk en individueel opgeroepen door het Centro de Salud van de gemeente waar ze verblijven. 

Vaccinatie met een tweede boosterdosis wordt eerst voorzien voor de meest kwetsbare leeftijdsgroep. Op de Canarische Eilanden zijn er ruim 10.000 persoenen ouder dan 80 jaar.
verzorgingstehuis verblijven, zal door hun gezondheidscentrum worden opgeroepen. Daarna zullen andere, minder kwetsbare leeftijdsgroepen worden opgeroepen.

Herfstcampagne

De herfstcampagne begint op dezelfde manier als deze van vorig jaar. De gezondheidscentra roepen de mensen op, de patiënten hoeven zelf geen afspraak te maken. Minder mobiele personen en verpleeghuizen krijgen het bezoek van verpleegteams om de vaccinaties te zetten. De boosterdosis kan enkel toegediend worden als de vorige (eerste booster) tenminste vijf maanden geleden werd gezet.

Uitzondering daarop zijn de personen die een recente coronavirusinfectie hebben gehad, inwoners van bejaarden- en gehandicaptenhuizen, kinderen vanaf vijf jaar met risicovolle aandoeningen en mensen met een verminderd immuunsysteem. Zij mogen de tweede boosterprik ontvangen vanaf drie maanden na de eerste.

Verhoogde bescherming

Vorige week ontvingen de Canarische Eilanden 273.600 dosissen van het COVID-19-vaccin, die ook werkzaam zijn tegen de nieuwe Omikron-varianten. Voor de tweede boostervaccinatie zijn er momenteel 230.400 vaccins van Pfizer en 43.200 van Moderna voorhanden.

Deskundige wetenschappers en medici wijzen erop dat de nieuwe multivalente vaccins de immuunrespons, en daarmee de bescherming tegen alle klinische verschijnselen, kunnen versterken en uitbreiden. Zij wijzen op het feit dat er een hoge vaccinatiegraad moet worden bereikt in de meest kwetsbare groepen, ongeacht hun infectiegeschiedenis. Deze boosterdosis geeft ontegensprekelijk een verhoogde bescherming tegen de omikronvariant en zelfs tegen sommige subvarianten.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

MIJN DAG

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PRIMA TV-ONTVANGST

DRAKENBLOEDBOOM