zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogNieuwsTRIESTIGE KERST
spot_img

TRIESTIGE KERST

Dit zal zowat de droevigste kerst geweest zijn die Tenerife ooit heeft beleefd.
Geen feestelijke dagen vanwege de avondklok en de verregaande maatregelen die het COVID-19-virus moeten indijken waren een domper op alle externe feestvreugde.
Kerst 2020 wil iedereen zo snel mogelijk vergeten. De coronapandemie, die de wereld massaal in zijn greep heeft, zorgt voor meer negatieve dan positieve zaken. Iedereen moest zich aanpassen aan de kleine bubbels waardoor heel veel families niet samen konden zijn op het ogenblik die bestempeld wordt als een familiefeest bij uitstek: kerstavond.

Op elk feest was er wel iemand afwezig door de regel op de maximumbezetting. Het overgrote deel van de Canarische families bestaan uit meer dan zes personen, of 10 personen op kerstavond. Daarom werden gezinnen gesplitst en werden gedeelde families uitgenodigd op de kerstavondlunch enerzijds, en het andere deel van de familie op de kerstdaglunch, anderzijds.

Erger waren de afwezigen die overleden door het COVID-19-virus. Op de Canarische Eilanden tellen we zowat 398 families die door een corona-overlijden werden getroffen.
Door diverse redenen, ook weeral door corona, konden sommige familieleden die uit het buitenland moesten terugkeren, niet aanschuiven aan de familiefeestdis.

De waarheid is dat de strengere maatregelen voor Tenerife meer dan gerechtvaardigd zijn, gezien de manier waarop het coronavirus zich verder ontwikkelt. Deze maatregelen zijn de enige, echte verantwoorde bestrijdingsmiddelen, tot een vaccin ons beschermd tegen het SARS-CoV-2.

De grootstedelijke gebieden Santa Cruz, La Laguna, Arona, Granadilla, Puerto de la Cruz, Los Realejos en Güímar tellen ongeveer 200 infecties per 100.000 inwoners op 14 dagen, wat het dubbele is van de drempelwaarde waarop Duitse en Engelse toeristen veilig naar de Canarische Eilanden kunnen afreizen. Anderen moeten een negatieve coronatest laten zien vooraleer intrek te nemen in een gereguleerde logiesverstrekkende sector.
Het resultaat is: weinig toerisme zorgt voor lege straten en dito handelszaken.

Niet alles was rustig en kalm tijdens de kerstavond op Tenerife. In La Laguna heeft de lokale en de nationale politie 15 overtredingen vastgesteld, waarvan 14 voor het overtreden van de avondklok en 1 voor het openblijven van een horecazaak na 22.00 uur.
Er werden 13 voertuigen staande gehouden voor een verkeerscontrole ter hoogte van het universiteitsziekenhuis HUC, maar alle bestuurders waren aanwezig tussen de werkplaats en de woning.
Ondanks het onverantwoordelijk gedrag van een paar enkelingen heeft de overgrote meerderheid van de Canarische bevolking de gezondheidsregels gerespecteerd.
Straks wordt het eerst vaccin toegediend aan een vrouw in Tíncer (Santa Cruz) en begint er een nieuw hoofdstuk, hopelijk het laatste, in deze coronageschiedenis.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img