zondag, oktober 2, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsTRAININGEN FORMULE 1 EN MOTOGP OP TENERIFE

TRAININGEN FORMULE 1 EN MOTOGP OP TENERIFE

Meer dan vijfenveertig jaar geleden is het idee ontstaan om een racecircuit aan te leggen op Tenerife en toen reeds werden de eerste plannen getekend. Een kwarteeuw geleden werd de eerste bouwaanvraag ingediend en na twee decennia van administratief gehakketak heeft de regering van Tenerife de knoop doorgehakt. De realisatie werd vergund en de broodnodige investeerders zijn gevonden. De racetrack staat heel dicht bij de realisatie van een snelheidscircuit voor motoren. Dit stond in artikel van Tenerife Connect anno 2014. Daarna was het heel lang stil.

De Canarische regering geeft de definitieve goedkeuring van het project Circuito Insular del Motor ontvangen van de Internationale Automobielfederatie (FIA) en van de Internationale Motor Federatie (FIM). Het circuit wordt momenteel aangepast om gehomologeerd te worden, zodat er Formule 1- en MotoGP-trainingen kunnen worden gehouden. Voor wedstrijden in beide categorieën zijn er bovendien overeenkomstige contracten vereist.

Het overheidsbedrijf Gestión Urbanística de Santa Cruz de Tenerife (Gestur) heeft het project van het Circuito Insular del Motor – officiële naam: Parque Internacional del Motor de Tenerife – bijna voltooid, ten koste van de laatste aanpassingen. In september gaat de overheid over tot de aanbesteding van de werkzaamheden.
In een eerste fase worden de piste, de algemene voorzieningen van het complex, de garages en een deel van de tribunes aangelegd.
De tweede fase omvat de aanleg van het eigenlijke circuit en de opdracht waarbij de onderneming waaraan de opdracht wordt gegund de werkzaamheden afmaakt en het beheer op zich neemt voor een periode van 25 tot 30 jaar.

Het Circuit van Atogo worden gehomologeerd in klasse 2 (alle soorten races, behalve Formule 1-wedstrijden) plus 1T (opleidingen en trainingssessies).
Wat de motorraces betreft, zijn klasse B (geen MotoGP-races) plus AT (opleiding en trainingen) toegelaten. Om op het circuit wedstrijden van het hoogste niveau toe te laten zijn er bijkomende contracten nodig.

De Cabildo is reeds begonnen met de aanleg van de toegangsweg tot het motorcircuit, waarvan de eerste fase weldra voltooid zal zijn. De volgende fase moet nog worden aanbesteed.
De toegangsweg naar het circuit wordt breder dan voorzien omdat het een eilandweg wordt en rechtstreeks wordt verbonden met de Autopista del Sur.
Bovendien wordt er op deze weg, vlak bij het racecircuit uitkijkpunt gebouwd van waaruit het toekomstige complex zal kunnen worden bekeken.

Het Circuito Insular del Motor beslaat 350.000 vierkante meter, het circuit heeft een lengte van 4.068 meter met een recht stuk van 819 meter en 16 bochten – 11 naar links en vijf naar rechts? De breedte varieert tussen 12 en 15 meter en de maximumsnelheid die kan worden aangehouden schommelt tussen 180,19 tot een maximum van 310,59 kilometer per uur.

De video van het racecircuit staat HIER

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLIEGTUIGPANNE

SPECTACULAIR SPEKTAKEL