zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsTOERISTISCHE WERKGELEGENHEID
spot_img

TOERISTISCHE WERKGELEGENHEID

Ruim tachtig procent van de banen die door het toerisme op de Canarische Eilanden wordt gegenereerd, is te vinden in de dertien bestemmingen die deel uitmaken van de Asociación de Municipios Turísticos de Canarias (AMTC). Dat blijkt uit de eerste gemeentelijke Atlas van het toerisme in Spanje, die Exceltur heeft uitgebracht en waarin de logiesverstrekkende sector grondig werd onderzocht.

Het rapport evalueert de positie van de gemeenten volgens hun belangrijkheid voor het toerisme. De indicator geeft de directe werkgelegenheid weer die door toeristische bezetting in elke gemeente genereert. Daarmee wordt geen rekening gehouden met indirecte werkgelegenheid (toeleveringsbedrijven) en zonder de sociale bijdrage van de activiteit te beoordelen. 

Dertien toeristische gemeenten

Voor de Canarische Eilanden wordt in het verslag rekening gehouden met het toerisme in de 29 gemeenten waar de directe werkgelegenheid voor 119.127 arbeidsplaatsen zorgt, waarvan er 97.938 teruggevonden worden in de dertien bestemmingen van de AMTC.

Deze banen zijn als volgt verdeeld: San Bartolomé de Tirajana, 21.230; Adeje, 18.570; Arona, 10.838; Mogan, 7.374; Tantes, 5.871; Pajara, 8.683; Yaiza, 6.196; La Oliva, 3.641; Teguise, 3.732; Puerto de la Cruz, 5.433; Antigua, 1830; Santiago del Teide, 1.785; Guía de Isora, 2.800.

Vraag en aanbod

Het rapport benadrukt de groeiende behoefte om de toeristische ontwikkeling zo goed mogelijk lokaal te beheren. Daarin zijn twee factoren belangrijk. Een, de oproep tot een beter gemeentelijk leiderschap om de planning en het beheer van het toerisme uit te voeren in het kader van nieuwe bestuursregelingen. En twee, werklijnen te creëren die beter zijn afgestemd op de nieuwe uitdagingen van het toeristische en mondiale scenario.

Daarin verdienen kustbestemmingen een hogere prioriteit van de overheid vanwege de structurele en concurrerende uitdagingen en het grote belang en de bijdrage in vraag en aanbod van de Spaanse toeristische sector.

Inzet en invest

Het belang van het toerisme in de Spaanse gemeenten dat in deze Atlas tot uiting komt, vraagt om een hogere prioriteit in het beleid en van de gemeentelijke bestuursmodellen. Er moet meer worden ingezet op een transversale en ambitieuze toekomstvisie door te profiteren van de synergieën en schaalvoordelen die voortvloeien uit samenwerking met gemeentelijke en gouvernementele instanties.

Het vraagt ook om gebruik te maken van de toepassing van nieuwe technologieën om de waarde van de toeristische bronnen beter te verhogen en te investeren in veilige openbare ruimten met een hoge levenskwaliteit voor de inwoners. 

Exceltur is een vereniging zonder winstoogmerk die bestaat uit 33 relevante bedrijven in de hele toeristische waardeketen en in de subsectoren lucht-, spoor-, zee- en landvervoer. Ook bedrijven uit de logiesvertrekkende sector, de reissector, het bankwezen, autoverhuur, zorginstellingen, financiële markten en online-bookingscentra worden bij de diverse enquêtes betrokken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEIDE BIJ NACHT

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

spot_img